°C 27

Klafurić novi trener koprivničkog prvoligaša: Drago mi je što su prepoznali da volim raditi s mladim igračima

12.06.2021.

Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Dean Klafurić preuzeo je klupu koprivničkog Slaven Belupa! Posljednji posao bio mu je u ciparskom Ethnikosu, ali je od listopada prošle godine bio slobodan.

Svojevremeno je bio i trener Gorice, dok je još bila u drugoligaškom društvu, ali je tada iznenada prihvatio ponudu Romea Jozaka te je kao njegov pomoćnik otišao raditi u varšavsku Legiju. Nakon otkaza Jozaku samostalno je, uz asistenciju Ivana Preleca, odveo poljskog velikana do naslova prvaka i pobjednika tamošnjeg Kupa, ali je poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka dobio otkaz.

Na početku trenerske karijere radio je u svom kurilovečkom Udarniku, Poletu, Gradićima, Vrbovcu, svojevremeno je bio i izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije, a godinama je bio i zaposlenik Nogometne škole Dinama te kasnije i pomoćnik Zoranu Mamiću. Pratio ga je i u saudijskom Al-Nassru te Al-Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Slaven Belupo bit će mu prvi samostalan posao na klupi nekog hrvatskog prvoligaša.

"Dojam je fantastičan. Drago mi je da sam došao u tako veliki klub gdje su u prošlosti bili veliki treneri od kojih su neki kasnije postali i izbornici naše reprezentacije. Za mene je ovo velika čast i veliko priznanje, a s klubom sam dosta upoznat. Pratio sam ga više sezona, pogotovo od kad sam bio bez posla i u Hrvatskoj," rekao je 48-godišnji Klafurić na predstavljanju pa dodao:

"Želimo dati najviše od sebe u svom radu i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja navijača. Želja mi je ispuniti ciljeve koje je pred mene stavila Uprava i nadam se da ćemo uspjeti u tome."

Klafurić je poznat po svom radu s mladim igračima, svojevremeno se brinuo za razvoj velikih Dinamovih talenata, od Tina Jedvaja i Marka Pjace do Josipa Brekala, Borna Sose, Nikole More...

"Drago mi je da je Uprava kluba u meni prepoznala trenera koji voli raditi s mlađim igračima. To mi je veliko priznanje i čast, a ja ću se truditi da to opravdam. Ciljevi kluba su pomlađivanje same momčadi, no to ne ide preko noći. Dobra je stvar što imamo od prošle sezone vrlo iskusnu momčad i ti igrači će biti jako bitni u tranzicijskoj fazi pomlađivanja. Mlađi igrači puno lakše stasaju i sazrijevaju uz toliko iskusne igrače. Nama je želja da igramo prepoznatljiv i napadački nogomet te da postignemo što bolje rezultate uz nove mlade igrače," dodao je Klaf.

Pripreme počinju u ponedjeljak, a velikogorički strateg još uvijek ne zna točno s kojim će kadrom točno raspolagati.

"Promjena u igračkom kadru će biti. Već su neki igrači i napustili naš klub, a sigurno da će biti i pojačanja. Jako je malo vremena do početka priprema, tu ćemo utvrditi koje su nam promjene nužne, no mislim da je i trenutni kadar izrazito dobar. Imamo puno kvalitetnih igrača koji imaju itekakvu važnost u HT Prvoj ligi, a posebice u Slavenu. Uz njih i neke promjene, mislim da imamo dobar temelj za ostvarivanje ciljeva koji su pred nama."

Klafurić se veseli novim izazovima...

"Stvarno sam želio raditi u Hrvatskoj, no, nakon mog odlaska iz Dinama i povratka u Goricu, u kojoj se nisam dugo zadržao, okrenuo sam se inozemstvu što se pokazalo kao jako dobar potez u mojoj trenerskoj karijeri. Sada sam tu i to je ono što me čini jako sretnim, prvenstveno zbog blizine moje obitelji, a i tu se najbolje mogu izraziti što se tiče kulture i samog jezika te svojim igračima koje već poznajem od ranije lakše prenijeti svoje zamisli."

U novoj sezoni očekuje povratak gledatelja na tribine, uz dodatno popuštanje epidemioloških mjera.

"Volio bih da Slaven i njegovi navijači imaju onakvu sinergiju kakvu su imali dok je klub igrao u europskim natjecanjima te kada su tu prije mene bili puno veći treneri koji su ostvarili velike rezultate. Tijekom tih rezultata navijači su uživali, a ja bi htio da tako uživaju i sada."

Posebno zanimljivo bit će 21. kolovoza na našem Gradskom stadionu, kad će Klafurić i Slaven Belupo gostovati kod Gorice!

 

(Foto: NK Slaven Belupo)