°C 28

U svim ispostavama županije s radom kreću posebni timovi za cijepljenje: Uz prethodnu najavu, cijepiti se mogu svi građani!

09.06.2021.

Petar Brnada

U svih 8 ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije od četvrtka, 10. lipnja, bit će ustrojeni posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv COVID-19.

Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu.

Tablica s popisom ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije, adresama, radim vremenom timova za cijepljenje te kontaktima za obvezan prethodni dogovor termina nalazi se u nastavku. Narudžbe se primaju na telefon od 8 do 12 sati.

Također, ovog vikenda u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja održat će se masovno cijepljenje drugom dozom u svih 9 gradova na posebno organiziranim punktovima. Svi stanovnici koji se trebaju docijepiti već su prilikom cijepljenja prvom dozom dobili svoj termin za drugu dozu.

Punktovi za docjepljivanje  12. i 13. lipnja:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do sada je s jednom dozom cijepljeno 41 % stanovnika starijih od 18 godina, tj. njih 14 % s dvije doze.

Iako je trenutna epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije povoljna nužno je nastaviti s cijepljenjem stoga pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da se jave svojim liječnicima ili u posebno organizirane ambulante te da se tijekom lipnja cijepe u što većem broju.