°C 25

Mladi Velikogoričanin uspješan u Potjeri: Luka (28) i Nataša (45) pobjegli lovcu Deanu i odnijeli 42.000 kuna

08.06.2021.

Petar Brnada

Luka Mlinarić (28) iz Velike Gorice u ponedjeljak navečer bio je uspješan u najnovijem izdanju HRT-ovog kviza 'Potjera' u kojemu je uz natjecateljicu Natašu odnio 42.500 kuna.

Za ovog mladog ekonomista koji radi kao analitičar u jednoj zagrebačkoj tvrtki, ovaj uspjeh još je veći time što je nagradu osvojio u svom debiju u kvizu.

-U slobodno vrijeme standardni hobiji- sport, knjiga film. Pozdravljam ženu, prijatelje, mamu i tatu i sve ostale- poručio je Luka prije nego li je krenuo na brzopotezna pitanja.

Svoju minutu otvorio je točnim odgovorom na pitanje Koje prezime povezuje bivše hrvatske košarkaške reprezentativce Stojka i Josipa, a potom je znao i koliku stopu poreza ubire Zagreb. Naposljetku je skupio sedam točnih odgovora što mu je donijelo 24.500 kuna, a potom je stao pred lovca.

-Volio bih vidjeti Deana Kotigu- rekao je Luka, a želja mu se ubrzo i ispunila.

Lovac te večeri bio je upravo Dean koji je Luki ponudio 7000 za nižu te 90.000 kuna za višu ponudu, a Luka je na savjet svojih kolega Nataše, Ivana i Filipa, odabrao srednju ponudu.

Na prvom pitanju tražio se odgovor na pitanje 'Kad je bal nek je federbal… mogao bi biti moto jedino..?', a među ponuđenim odgovorima bilo je 'u badmintonu, u boćanju te u brdskom biciklizmu'.

Luka je tu pogriješio, baš kao i Dean stisnuvši brdski biciklizam, no već na sljedećem pitanju 'Koji grad leži podno Plešivice' Luka je znao da se radi o Jastrebarskom.

Na trećem pitanju upitan je iz koje države dolazi kompanija Serum Institute, najveći svjetski proizvođač cjepiva?, a kao opcije nudile su se Australija, Indija i Kina. Luka je odabrao Kinu, a Dean Australiju, no točan odgovor bila je Indija.

Sljedeće pitanje glasilo je 'Pjesma na morskom plavom žalu zaštitni je znak filma „Sjećaš li se…?', a Luka je znao da je to odgovor pod C, odnosno Dolly Bell.

-Poznat mi je taj naziv, imam ga negdje u glavi iako nisam gledao film- komentirao je Luka.

Tko je tijekom savezničke konferencije u Casablanci 1943. godine naslikao „Minaret džamije Kutubije“?, bilo je peto pitanje, a među ponuđenim odgovorima stajali su Churchill, De Gaulle i Roosevelt. Luka je odabrao De Gaullea, no točan odgovor bio je Churchill, što je Kotiga znao.

Gdje počinje pjesma Deana Martina „That's Amore“?, glasilo je sljedeće pitanje, a pored ponuđene Firence i Venecije Luka je znao da je to Napulj, ali znao je i Dean.

Sedmo pitanje za Luku glasilo je 'Što se pohranjuje u osuarijima?, kosti, krv ili organi, a Velikogoričanin je kao i Dean znao da je riječ o kostima.

S 'potjerom' u završnu potjeru

Zadnje pitanje koje ga je odvelo u završnu potjeru glasilo je 'Koji je slog naglašen u riječi potjera?', a Luka je vrlo brzo i odlučno stisnuo točan odgovor 1. slog i pobjegao lovcu.

Nakon Luke nastupila je Nataša iz Zagreba (45) koja radi kao geodetski tehničar, a u svojoj minuti uspjela je točno odgovoriti na pet pitanja, odnosno osvojiti 17 500 kuna. Preostala dva natjecatelja, Ivan i Filip nažalost nisu stigli do završne potjere.

Luka i Nataša tako su od lovca Deana pokušali pobjeći s ukupno 42.000 kuna, a u završnoj potjeri uspjeli su prikupiti 11 koraka ispred lovca.

-Možda nije ni loše da su ispala ova dvojica. Baš razmišljam malo. 11 nije loše za dvoje ljudi, a s još dvoje to bi bilo 15-16 odgovora, pa bi ja plakao opet navečer. Meni je bolje ovako. Šta vi mislite? Ovako je bolje da vas stignem i idem doma lijepo. Šalu na stranu, bilo je još par stvari koje ste mogli skupiti. Nije gotovo dok debeli lovac pjeva, kaže jedna stara poslovica- govorio je Dean prije nego što je dobio svoje dvije minute.

Na prva dva pitanja odgovorio je točno, no na trećem je kiksao te je uspio doći tek do 8. koraka, a Luka i Nataša uspjeli su sačuvati osvojeni iznos.

-Nije loš debi, šteta što se neću vratiti- poručio je Luka za kraj.

Dean je priznao svoj nešto lošiji nastup, no skinuo je kapu Luki i Nataši.

-Malo mi je žao što na većinu toga što nisam odgovorio točno, zapravo znam odgovor. No, apsolutno zasluženo su pobjegli- zaključio je Dean.

Galerija slika

Mladi Velikogoričanin uspješan u Potjeri: Luka (28) i Nataša (45) pobjegli lovcu Deanu i odnijeli 42.000 kuna Mladi Velikogoričanin uspješan u Potjeri: Luka (28) i Nataša (45) pobjegli lovcu Deanu i odnijeli 42.000 kuna Mladi Velikogoričanin uspješan u Potjeri: Luka (28) i Nataša (45) pobjegli lovcu Deanu i odnijeli 42.000 kuna Mladi Velikogoričanin uspješan u Potjeri: Luka (28) i Nataša (45) pobjegli lovcu Deanu i odnijeli 42.000 kuna Mladi Velikogoričanin uspješan u Potjeri: Luka (28) i Nataša (45) pobjegli lovcu Deanu i odnijeli 42.000 kuna