°C 28

Prijavite se na Grill & BBQ radionice: Jela Posavine i Turopolja prva na redu, ugrabite svoje mjesto i postanite pravi roštilj majstor!

07.06.2021.

Petar Brnada

BBQ Hot Yard- projekt koji je nastao iz ljubavi prema hrani, primarno prema BBQ načinu pripreme iste, organizira BBQ radionice na kojima ljudima nastoje pokazati da BBQ nije isto što je roštilj u našim krajevima, nego da to može biti puno više od običnog roštilja.

-Ako želite naučiti kako roštiljati, a uz to dobro jesti, piti craft pivo i dobro se zabaviti onda odaberite jednu od naših BBQ radionica. Radionice su interaktivne uz maksimalno 20 polaznika kako bi mogli individualno objasniti stvari i odgovoriti na sva pitanja- kažu iz BBQ Hot Yarda.

Na prvoj ovosezonskoj radionici raditi će se grill i BBQ jela iz Posavine i Turopolja u čemu će vam pomoći specijalna gošća – Anita Margić!

-Pripremat ćemo slatkovodnu ribu, kotlete turopoljske svinje, meso kunića, piletine i junetine. Uz sva mesna jela, prikazat će se i priprema velikog broja priloga specifičnih za Turopolje i Posavinu, a na kraju i desert na roštilju. Kroz radionicu proći ćemo kroz sve početne i napredne savjete za pripremu jela na roštilju. Od razlike između ugljena i briketa, roštilja na ugljen i plinskih ili strujnih roštilja pa sve do metoda indirektnog i direktnog pečenja, dimljenja, temperatura pečenja i konačnih internih temperatura. Razgovarat ćemo o marinadama, salamurenju te pripremi suhe mješavine začina (dry rub)- otkrivaju organizatori.

Na radionici će se koristiti najbolji svjetski kettle roštilji, plinski roštilji te vodeći svjetski kamado roštilj – Big Green Egg. Sve roštilje ćete moći i sami isprobati, a mi ćemo vam biti na raspolaganju za sva vaša pitanja, poručuju.

-Svu hranu koju pripremamo zajedno ćemo i pojesti, a da ne ostanete žedni pobrinut će se Zmajska pivovara sa svojih 8 piva koje možete konzumirati u neograničenim količinama. Svakom sudioniku smo osigurali i prigodni poklon- kažu iz BBQ Hot Yarda.

Priliku za sve to imat ćete ove subote, 12. lipnja od 11:00 do 17:00 na lokaciji Zmajska Pivovara, Kreše Golika 3A, Zagreb. Cijena iznosi 690 kuna po osobi, a svoje mjesto možete rezervirati OVDJE. Na radionicu, kako smo i naveli, stiže i specijalna gošća. 

Anita Margić nakon završenog Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu upisuje magisterski studij na University of Gastronomic Sciences u Italiji kojeg završava 2012. godine. Trenutno u njenim jelima uživaju zaposlenici Mirea gdje radi kao glavni Chef. Iza sebe ima niz uspješnih projekata između kojih izdvajamo rad u restoranima Barka (Portorož, Slovenija), Bibich Estate&Winery (Plastovo) te Bash Bash food bar (Vodice) kojeg je bila i vlasnik. Široj publici predstavila se u kulinarskom showu Kuhan i pečen gdje je uspjela u jednoj emisiji izbaciti cijeli BBQ Hot Yard team iz natjecanja.

NA RADIONICI ĆE VAM POKAZATI:

-Tehnika indirektnog i direktnog pečenja

-Razlike pečenja na plinu, ugljenu i briketima

-Temperature pečenja različitih namirnica

-Konačna temperatura pečenosti različitih vrsta mesa

-Priprema grill i BBQ jela iz područja Turopolja i Posavine

-Različite vrste roštilja

-Priprema suhe mješavine začina (dry rub)

-Upotreba ražnja na roštilju

 

PRIPREMAT ĆE SE SEDAM SLIJEDOVA HRANE OD KOJIH SE IZDVAJAJU:

-Dimljeni juneći rep

-Kunić na ražnju

-Burgeri od slatkovodne ribe

-Punjeni pileći zabatak

-Odresci od turopoljske svinje

i još dva slijeda iznenađenja…

Sva hrana i piće je uključeno u cijenu. Za slučaj da radionicu kupujete za nekog drugog prilikom kupnje nam ostavite podatke osobe u bilješci (Ime i prezime, email adresa i broj mobitela), napominju organizatori uz naglasak da se radionice održavaju bez obzira na vremenske (ne)prilike.

 

Foto: BBQ Hot Yard