°C 28

Zračna luka Franjo Tuđman dočekala prvi let Ryanaira, s 14 novih odredišta povezat će se za manje od tri mjeseca

02.06.2021.

Petar Brnada

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, danas je obilježila prvi let u Zagrebu na novoj liniji koja će prometovati dva puta tjedno za Bruxelles Charleroi. Ryanair najavio je i drugu liniju za Milano Bergamo koja će krenut od 17. lipnja, dok će tri linije do Göteborga, Londona Stansteda i Rima Ciampina biti dostupne od 23. srpnja, kada će prvi zrakoplov Ryanaira biti baziran u Zagrebu.

Puni red letenja Ryanaira iz Zagreba za ljeto 2021., javljaju iz Zračne luke, bit će dostupan od rujna kada će se drugi zrakoplov bazirati u Zagrebu te će se otvoriti još devet novih ruta prema Njemačkoj, Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj i Crnoj Gori.

-Drago nam je što smo službeno obilježili svoj prvi let za Zagreb na našoj liniji za Bruxelles Charleroi koja će prometovati dva puta tjedno. Naša druga linija do Milana Bergama, pokrenut će se 17. lipnja. Zajedno s našim ranijim otvaranjem baze u Zagrebu, Ryanair će letjeti na ukupno pet linija nakon čega će uslijediti uvođenje dodatnih devet novih linija i još više letova koje će biti dostupne za rezervaciju od rujna. Kako bi proslavio prvi let u Zagrebu i službeni početak ljetne sezone, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala za samo 19,99 eura za putovanja do 31. listopada, koja se moraju rezervirati do 4. lipnja u ponoć. Budući da se karte po ovim izuzetno povoljnim cijenama brzo rasprodaju, kupci bi se trebali prijaviti na www.ryanair.com kako ne bi propustili ovu priliku- izjavila je voditeljica prodaje i marketinga Ryanaira za Srednju i Istočnu Europu i Balkan, Olga Pawlonka.

Voditelj razvoja ruta Međunarodne zračne luke Zagreb, Yavuz Aytis rekao je da im je drago što su dočekali prvi let Ryanaira u zagrebačkoj zračnoj luci.

-Počevši sa letovima za Charleroi, Ryanair će povezivati Zračnu luku Franjo Tuđman s 14 novih odredišta za manje od 3 mjeseca. Uzbuđeni smo jer ovo je tek početak, a u bliskoj budućnosti grad Zagreb bit će pristupačniji nego ikad i dodatno će se potvrditi kao tzv. city break odredište zahvaljujući najboljoj povezanosti u povijesti Zračne luke Franjo Tuđman- rekao je Yavuz Aytis.