°C 25

U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela...

02.06.2021.

Maja Peranić

Na poziv KUDa „Prigorje“ iz Križevaca , brojna kulturno umjetnička društva i folklorni ansambli sudjelovali su na virtualnoj reviji svečanih narodnih nošnji Prigorja pod nazivom „Lepo naše Prigorje”. Iako izbor nije bio nimalo lagan, sve prve nagrade pripale su narodnim nošnjama s područja Zagrebačke županije.

KUD Desinec tako ima najljepše odjevene mladence, a HKUD Petar Zrinski iz Vrbovca najljepši bračni par.S obzirom na epidemiološku situaciju i zabranu održavanja proba amaterskim društvima KUD Prigorje odlučio je iskoristiti mogućnosti suvremene tehnologije i sve prenjeti u virtualni svijet. Riječ je o reviji za koju se moglo prijaviti u dvije kategorije : djevojka i mladić odnosno mladenci , te oženjeni par, a nagrade je dodjeljivala stručna komisija te publika putem glasanja na društvenim mrežama.Za prijavu je bilo potrebno poslati fotografije te kratak video gdje se opisuje narodna nošnja koju kandidati nose.

U reviji je sudjelovalo 16 parova , nagradu publike osvojili su KUD Sesvete i FA Ivan Goran Kovačić dok je prva nagrada stručne komisije u sastavu Vesna Peršić Kovač, Ivana Mihajlic, Tibor Martan, Tomislav Matić za kategoriju djevojke i mladića pripala KUD-u Desinec (Jastrebarsko), a u kategoriji bračni par HKUD-u Petar Zrinski (Vrbovec).S područja Zagrebačke županije nagrađeni su i FA Sveta Nedelja, Izvorno folklorno društvo OSS Gradečki Pavllovec, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana te KUD Klinča Sela.

Evo liste najboljih:

U kategorji djevojka i mladić:

1. KUD DESINEC
2. FA Sv.Nedelja
3. Izvorno folklorno društvo Ogranak Seljačke sloge, Gradečki Pavlovec.

U kategoriji bračni par:

1. HKUD Petar Zrinski, Vrbovec
2. Udruga izvornih pjevača Sv.Jana
3. KUD Klinča Sela.

On line modnu reviju možete vidjeti ovdje.

Galerija slika

U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela... U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela... U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela... U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela... U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela... U on line modnoj reviji narodnih nošnji prva mjesta pobrali Desinčaki i Vrbovčani! Nagrade i za Sv. Nedelju, Gradec, Klinča Sela...