°C 27

Upoznajte Vedranu iz Klinča Sela ponosnu nositeljicu titule najljepše mame Hrvatske

19.05.2021.

Maja Peranić

-Biti dobra majka znači imati strpljenja, razumijevanja i biti bezuvjetna podrška svom djetetu. Znati ga usmjeriti, ali i savjetovati kad smatramo da bi trebalo drugačije postupiti, čak ga i spriječiti u nekim namjerama – riječi su to Vedrane Halinčić Bakšić, svestrane žene i majke iz Klinča Sela koja se nedavno okitila titulom Najljepše mame u Hrvatskoj.

Izbor za najljepšu mamu Hrvatske održao se početkom svibnja u Šibeniku, a tu je zavidnu i prestižnu titulu osvojila jedna poznata mama iz Zagrebačke županije. Riječ je o 32-godišnjoj Vedrani Halinčić Bakšić iz Klinča Sela. Ovo je njezina priča.

Vedrana u Klinči živi sa svojom obitelji, mužem Gordanom njihovom 2-godišnjom kćerkicom Anabelom. Završila je Pravni fakultet u Zagrebu te je po struci magistra prava. Osim što kao pravnica radi u jednoj tvrtki, dodatan je i nezavisna direktorica u kompaniji direktne prodaje Oriflame Hrvatska. Proteklog mjeseca osvojila je i titulu Oriflame direktorice na koju je izuzetno ponosna.

Uspješna je sportašica koja iza sebe ima 25 godina iskustva u sportu, te brojne rezultate, a nagrađivana je i kao najuspješnija sportašica grada Jastrebarskog po izboru Grada i Sportske zajednice. Članica je Kickboxing kluba Jastreb iz Jastrebarskog, dvostruka europska prvakinja u kickboxingu, pobjednica brojnih međunarodnih turnira i svjetskih kupova te višestruka državna prvakinja. Aktualna je i državna prvakinja od prošle godine.

-Posebno sam ponosna na taj rezultat jer sam se vratila na tatami već 8 mjeseci nakon poroda i osvojila zlato-rekla nam je Vedrana.

Izgled nije mjerilo uspjeha

Ponosna može biti i na novu titulu kojom se nedavno okitila, a to je ona najljepše mame u Hrvatskoj.

Na izbor za najljepšu mamu prijavila se prošle godine jer joj se, kako kaže, posebno dopao koncept izbora. To nije samo izbor za najljepšu mamu već izbor kompletne ličnosti, kaže Vedrana te ističe kako se tamo cijene majke kao majke, domaćice, uspješne poslovne žene i sportašice.

-Izgled nije mjerilo uspjeha, zato sam se i prijavila jer sam se htjela istaknuti nekim drugim kvalitetama koje smatram da posjedujem. Konkurencija je bila odlična, sve mame su predivne i neizmjerno mi je drago jer sam ih upoznala. Sve su uspješne i posebne. Nadala sam se pobjedi, a kao i svaka mama, premda mi je glavni motiv bio da promoviram sebe i ono čime se bavim u najboljem svjetlu kako bih bila motivacija svakoj mami i dokaz da se i obitelj i karijera mogu uspješno uskladiti-kaže Vedrana.

-Ova titula mi je veliki vjetar u leđa, upoznala sam puno predivnih i uspješnih mama s kojima bih rado ostvarila i poslovnu suradnju jer svaka je od njih posebna i zanimljiva-dodaje.

Natjecanje se održalo u dvije kategorije i to za mame od 24 do 39 godina i za one od 40 do 53 godine. Bilo je oko 100 prijavljenih natjecateljica, a u finale ih je, u Vedraninoj, mlađoj kategoriji ušlo njih 13. Natjecateljice su trebale odgovoriti na pitanja koja se tiču njihove osobnosti i stava o odnosu majke i djeteta. Također, trebale su se prezentirati i talentom, a Vedrana je odabrala kickboxing glazbenu formu što joj je na kraju donijelo pobjedu.

„Uživam u majčinstvu”

Najljepša mama Hrvatske, naravno uživa u majčinstvu, ali nam je otkrila i što joj je u toj, najvažnijoj životnoj ulozi najteže.

-Majčinstvo mi je prekrasno, obožavam Anabelu i uživam u svakom danu s njom. Uživam gledati ju kako raste i razvija se i sve više poprima moje osobine. Uporna je i tvrdoglava na mene. Zna točno što želi i od toga ne odustaje. Najteži dio mi je izbalansirati obiteljske obaveze i posao da svi u obitelji budu zadovoljni i imaju vremena za sebe. Tu smo svi morali stegnuti remen i prilagodi se našoj princezi jer nam je ona najvažnija-rekla nam je Vedrana.

Biti dobra majka za nju znači imati strpljenja, razumijevanja i biti bezuvjetna podrška svom djetetu, no znači to, kaže nam Vedrana, imati i prostora za sebe, svoj mir i odmor.

-Dijete treba znati ga usmjeriti, ali i savjetovati da kad smatramo da bi trebalo drugačije postupiti, čak ga i spriječiti u nekim namjerama. Teško je balansirati između slobode i ograničenja i u puno stvari vidim da moji postupci sve više sliče postupcima mojih roditelja prema meni i bratu ,a sad vidim i zašto. Ima stvari koje bi i drugačije napravila, pa se trudim to promijeniti i za sada dobro funkcionira. Biti dobra majka znači i uzeti vrijeme za sebe, opustiti se i odmoriti jer sretna majka dobra majka i može dati maksimalno svom djetetu-objasnila je najljepša mama.

„Žene mogu sve!”

U današnje vrijeme uloga žene u društvu znatno se promijenila. Uz brigu za obitelji i domaćinstvo što je nekad bilo primarno, danas sve više žena nastoji ostvariti i uspješnu karijeru. Može li žena danas biti sve što poželi: i majka, i poslovna žena, a uz to imati i vremena za sebe – pitali smo najljepšu mamu, a njezin odgovor je bio potvrdan.

-Da. Žena može biti sve što želi. Žene su posebna bića, nježna, krhka, ali toliko snažna i jaka. U nekim stvarima smo moćnije od muškaraca i možemo podnijeti puno više. Ako nešto snažno želimo to trebamo slijediti i ostvariti, a ako imamo i podršku obitelji, samo nebo nam je granica-kazala je Vedrana Halinčić Bakšić.

I za kraj najljepša mama u Hrvatskoj uputila je poruku svim ženama i majkama:

-Slijedite svoje želje i snove, radite na njima, budite uporne, ne odustajte, stanite, lezite, odmorite se, uživajte i ne osjećajte grižnju savjesti zbog toga. Vi imate pravo biti sretne, ali i umorne, to ne znači da ste loše majke. Jasno recite što želite i očekujete od okoline i vidjet ćete da će stvari krenuti u smjeru koji ste si zamislili. Budite onakve kakve zaista jeste, jer takve ste zbilja posebne-poručila je Vedrana.

Galerija slika

Upoznajte Vedranu iz Klinča Sela ponosnu nositeljicu titule najljepše mame Hrvatske Upoznajte Vedranu iz Klinča Sela ponosnu nositeljicu titule najljepše mame Hrvatske Upoznajte Vedranu iz Klinča Sela ponosnu nositeljicu titule najljepše mame Hrvatske Upoznajte Vedranu iz Klinča Sela ponosnu nositeljicu titule najljepše mame Hrvatske Upoznajte Vedranu iz Klinča Sela ponosnu nositeljicu titule najljepše mame Hrvatske