°C 29

Kožić prozvao Zmajlovića da vrijeđa stanovnike županije, Zmajlović ga pozvao na sučeljavanje

19.05.2021.

Maja Peranić

U kampanju za drugi krug lokalnih izbora oštro su krenuli kandidati za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Mihael Zmajlović. Nakon što je Zmajlović jučer izjavio da HDZ treba maknuti iz Zagrebačke županije, aktualni župan i kandidat HDZ-a i partnera na to je reagirao i prozvao svog protukandidata da vrijeđa stanovnike Zagrebačke županije koji su u većini poduprli upravo koaliciju HDZ-a, SKNL-a, stranke BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a. Također, njihovog je kandidata za župana podržalo gotovo 45 posto birača.

Kožić: SDP je pobijedio u samo dva grada i niti u jednoj općini!

-U koliko gradova i općina je pobijedio SDP u prvom krugu? U dva grada i niti jednoj općini!- poručuju iz Kožićeve koalicije iz koje su Zmajlovićevu izjavu ocijenili sramotnom te istaknuli kako direktno vrijeđa stanovnike Zagrebačke županije koji su svoje rekli u prvom krugu 16. svibnja.

-Podsjećamo, Zmajlović je izjavio: "Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojega grada, jer imamo zajednički cilj - maknuti HDZ iz Zagrebačke županije". Trebamo li, gospodine Zmajloviću, maknuti i sve stanovnike koji podržavaju ovu opciju? - pitaju se u Kožićevoj koaliciji i dodaju:

-Nevjerojatna je količina objeda koje je Mihael Zmajlović izgovorio prema svojim protukandidatima, kao i neizvedivih predizbornih obećanja danih stanovnicima županije, a sve to kako se uskoro, po prvi puta, ne bi morao prijaviti na burzu rada-stoji u priopćenju koalicije Stjepana Kožića.Iz Zmajlovićeva stožera odmah su reagirali pozvavši aktualnog župana na sučeljavanje – „bilo kad i bilo gdje”. Podsjetili su da Kožić po prvi puta u 20 godina nije uspio pobijediti u prvom krugu, a spočitnuli mu i da svim silama brani HDZ.

-Stjepan Kožić potrudio se analizirati izbore u Zagrebačkoj županiji i svim silama pokušava obraniti svog koalicijskog partnera HDZ koji je već u Zagrebačkoj županiji izgubio vlast u tri grada, a izgubit će i ostale u drugom krugu i svesti se na Veliku Goricu i Ivanić-Grad-stoji u priopćenju županijskoj SDP-a.

Zmajlović: Drugi krug je referendum protiv HDZ-a!

Kandidat za župana Mihael Zmajlović Kožića je otvoreno pozvao na sučeljavanje:

-Kožić se napokon otkrio kao glasnogovornik HDZ-a. To je jedina slamka za koju se hvata jer stranka pod njegovim imenom nije uspjela napravi ikakav rezultat u nijednom gradu Zagrebačke županije. 20 godina se skrivao, a sada je vrijeme da izađe pred javnost. Pozivam ga na sučeljavanje, bilo kad i bilo gdje– izjavio je Zmajlović. Dodao je da trend micanja HDZ-a s vlasti treba preslikati i na županijsku razinu:

-Tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Zbog toga pozivam sve stanovnike Zagrebačke županije da 30. svibnja na Dan državnosti izađu na drugi krug, jer to nisu samo izbori već referendum protiv HDZ-a-ponovio je.