°C 8

Požar kraj Zaprešića: Gorjela drvena kuća, vatrogasci je gasili cijelo popodne

20.02.2021.

Maja Peranić

U naselju Merenje na području grada Zaprešića jučer je oko podne buknuo požar na drvenoj kući u vlasništvu 75-godišnjakinje. Gasili su ga vatrogasci i na sreću vlasnica nije ozlijeđena.

-Jučer, 19. veljače oko 12.30 sati u Merenju u Ulici III. Odvojak Franje Martinca iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar drvene kuće u vlasništvu 75-godišnjakinje. Požar su ugasili vatrogasci, dok vlasnica nije ozlijeđena. Očevid će se obaviti danas-izvijestili su iz PUZ-a.

Iz JVP Grada Zaprešića izvijestili su da je vatru gasilo 13 vatrogasaca, a gašenje je trajalo cijelo poslijepodne.

-Na intervenciju izlazi navalno vozilo i autocisterna s ukupno četiri vatrogasaca u 12:38 sati. Dolaskom utvrđeno da se radi o požaru drvene kuće u razbuktaloj fazi. U pomoć pozvani DVD Hruševec Kupljenski (odazvali se sa 5 članova) i DVD Kupljenovo (odazvali se sa 4 člana). S naše strane izvršeno je gašenje vodom preko tri vitla za brzu navalu, uz korištenje tri izolacijska aparata, te iznošenje nagorjelih stvari iz kuće te njihovo dogašivanje. Na su intervenciji bili prisutni djelatnici Elektre i policija. Povratak u 18:01 sati.-stoji u izvješću JVP Zaprešić.

(foto: ilustracija)