°C 21

Hollywood u Jastrebarskom: Studenti snimili komediju "Ljubav na prvi metak"

02.02.2021.

Maja Peranić

Mendax Film skupina je talentiranih Jaskanaca koji svoje spisateljske, glumačke i snimateljske sposobnosti u slobodno vrijeme koriste za stvaranje neobičnih, zanimljivih, pa čak i nagrađenih videa, a "Ljubav na prvi metak" najnovije je njihovo djelo.

Mladi jaskanski filmaš Marin Pavelić okupio je mladu studentsku ekipu u snimanju kreativnog video sadržaja za YouTube kanal Mendax Films. Autor je filma pod nazivom "Ljubav na prvi metak" koji je premijerno prikazan 31. siječnja nakon sudjelovanja na DA! festivalu.

Kratkometražni film prikazuje mladog Noela koji je odrastao u poprilično neobičnom okruženju; nakon što je ostao bez oba roditelja, posvaja ga plaćeni ubojica nježnog srca, Crni Pepe. Film nas odvodi na Noelov prvi zadatak gdje saznaje je li zaista stvoren za stil života na koji je naučen.

U filmu glume bivši i sadašnji članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko Leonard Leinert, Kristina Hudin, Ivan Zoretić, Klara Blažek te plesačica Plesnog studija Instinct Leona Jerčinović. Glavnu ulogu nose kazalištarac Noel Reškovac i njegov mlađi brat Leon Reškovac, a u filmu glumi i sam scenarist, producent i redatelj filma Marin Pavelić.

U stvaranju filma pomogli su i producentica filma Marija Bobinski, snimatelji Ivan Prčić i Dominik Sečen, te kostimografkinja Monika Jugović i jahačica Ivana Popović.

Film je snimljen krajem kolovoza, a premijerno je prikazan 31. siječnja te se može pogledati na YouTube kanalu Mendax Films.

-Cilj nam je kod ovog projekta bio prvenstveno druženje i zabava, ali volimo stvoriti i nešto u čemu drugi mogu istinski uživati ili nešto novo naučiti-poručuje Marin te dodaje:

-Mendax znači pripovjedač, a to je ono čime se mi smatramo i želimo biti. Želimo snimati priče, bile one stvarne ili istinite, žanrovske ili umjetničke. Želimo potaknuti druge da izražavaju svoju jedinstvenost pomoću vizualnih umjetnost, pogotovo danas kada nam je to svima dostupno.

Najavu filma, cijeli film i "behind the scenes" fotografije sa seta možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu, a svi su videi dostupni ovdje.

Mendax Films ideja je Marina Pavelića koja okuplja ljubitelje filma željne stvaranja kvalitetnog medijskog sadržaja. I dok je kanal počeo kao izvor kratkih videa punih specijalnih efekata, danas sadrži nagrađene kratkometražne studentske filmove, ali i serijale poput "I oni su Hrvatska" kojoj je cilj davanje medijskog prostora i isticanje posebnih, uspješnih mladih ljudi koji žive i djeluju u Republici Hrvatskoj.

(Mendax Films)