°C 0

U županiji 65 novih pozitivnih na Covid, najviše do sada u jednom danu

16.10.2020.

Maja Peranić

U Hrvatskoj je danas 1131 novozaraženi, a Zagrebačka županija danas broji 65 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Najviše ih je u Velikoj Gorici – čak 18, novih slučajeva danas jedino nema u Vrbovcu, a velik broj je u općinama zaprešićkog područja. Dobra je vijest da je jedna osoba ozdravila.

Po gradovima to izgleda ovako: - 6 Samobor, 1 Sveta Nedelja, 8 Zaprešić, 2 Jastrebarsko, 18 Velika Gorica, 2 Ivanić-Grad, 12 Dugo Selo, 2 Sveti Ivan Zelina. Što se tiče općina situacija je ovakva: 2 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Luka, 3 Pušća, 4 Rugvica, 2 Dubrava.

Od 65 novooboljelih osoba 33 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja su povezana s bolničkim ustanovama, 1 uz privatnu proslavu, dok je za 28 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 162 osobe.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Jastrebarskom te po jednom razreda srednje škole u Velikoj Gorici i Samoboru.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.