°C 0

U Zagrebačkoj županiji 59 novih slučajeva, u samoizolaciji razredi iz Kravarskog, Dugog Sela, Velike Gorice, Jaske...

15.10.2020.

Petar Brnada

Područje Zagrebačke županije u posljednja 24 sata broji 59 novih slučajeva zaraze, pokazuje jutrošnje izvješće županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Što se tiče gradova tri novozaražena broji Samobor, jednog Sveta Nedelja, devet novih slučajeva evidentirano je u Zaprešiću, tri su u Jastrebarsko, šest u Velikoj Gorici, sedam u Ivanić-Gradu, 11 u Dugom Selu te četiri u Vrbovcu. Kada je riječ općinama, pet novih slučajeva ima Rugvica, četiri Brdovec, po dva Marija Gorica i Pušća, a po jedan Križ i Brckovljani. U protekla 24 sata 13 osoba je izliječeno.

Jedna osoba iz Rugvice je preminula 9. listopada. Trenutno je aktivno 529 slučajeva.

Od 59 novooboljelih osoba 30 su kontakti prethodno oboljelih, 6 slučajeva je povezano s bolničkim ustanovama, 2 uz radna mjesta, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 142 osobe.

Iz Zagrebačke županije jutros su izvijestili i kako je samoizolacija propisana jednom razredu srednje škole u Dugom Selu, dva razreda osnovne škole u Kravarskom te po jednom razredu osnovnih škola na području Ivaničkog Graberja, Velike Mlake i Jastrebarskog.