°C -3

Trojac u Vrbovcu uzgajao i sušio marihuanu

12.10.2020.

Maja Peranić

Osumnjičeni su najprije uzgajali marihuanu na balkonu kuće, kasnije je posadili iza štaglja, a onda sušili u improviziranom laboratoriju te spremali za prodaju. Sve se odvijalo na području Vrbovca, a radi se o dvije mlađe ženske osobe i jednoj muškoj osobi nad kojima je policija dovršila kriminalističko istraživanje te ih predala pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 31 i 28 godina te muškarcem starosti 38 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
-Sumnja se da su osumnjičeni, zasad neutvrđenog dana tijekom 2020. godine, nabavili veću količinu marihuane koju su uzgajali na balkonu kuće, a kasnije ju posadili i iza štaglja koji se nalazi u dvorištu. Sumnja se, tijekom rujna i listopada su posjekli stabljike te ih sušili u improviziranom laboratoriju s umjetno stvorenim uvjetima za sušenje biljaka. Tako posušene biljke pakirali su u plastične vrećice i staklenke, a radi daljnje prodaje-izvijestili su iz PU Zagrebačke.
 
Policija je također, temeljem naloga izvršila pretragu doma i drugih prostorija kao i otvorenog prostora uz obiteljsku kuću na području Vrbovca vlasništvo osumnjičene 31-godišnjakinje koja je prije započete pretrage policijskim službenicima dragovoljno predala 168 grama smeđe biljne materije nalik na konoplju tipa droge marihuana i sedam komada stabljika marihuane visine od 100 do 200 cm te devet odrezanih stabljika pripremljenim za sušenje, kao i opremu namijenjenu za preradu i proizvodnju navedene droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

(foto: PUZ)