°C 28

Djelatnica jaskanskog vrtića pozitivna na koronu! U samoizolaciji cijela grupa!

09.09.2020.

Maja Peranić

Jedna djelatnica Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko pozitivna je na Covid-19, a test je stigao nakon što je Županijski zavod za javno zdravstvo objavio rezultate testiranja u posljednja 24 sata. Kako doznajemo, sve gradske službe postupaju po propisima, roditelji svoju djecu odvode kućama i morat će biti u samoizolaciji.

-Informacije su točne, djelatnica našeg vrtića pozitivna je na korona virus. Riječ je o djelatnici koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, a od ponedjeljka se nalazi u samoizolaciji – potvrdila nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jadranka Stojković.

Poduzete su sve mjere po preporukama epidemiologa.

-Želimo roditelje obavijestiti da smo vezano za situaciju promptno reagirali po nalogu epidemiologa i poduzeli sve korake kako nam je rečeno. Kontaktirali smo roditelje skupine te odgojiteljice, i za njezinu odgojnu skupinu je propisana mjera samoizolacije. Osim za djecu mjera samoizolacije je propisana za još tri odrasle, djelatnike vrtića, koji su bili s njom u kontaktu- kazala nam je ravnateljica Stojković.

Djecu će, kaže morati pregledati nadležni pedijatar, a u samoizolaciji će biti do 21. rujna.

-Djeca su upućena kućama, roditelji kad smo ih nazvali su reagirali smireno, brzo su došli po svoju djecu koja će morati biti pregledana od strane nadležnog liječnika. Prostor u vrtiću je već dezinficiran i vrtić nastavlja dalje s radom. Nama to nije prouzrokovalo nikakve organizacijske probleme jer se radi o jednoj skupini koja neće moći pohađati vrtić naredna dva tjedna – rekla nam je Stojković dodavši kako zahvaljuje svim roditeljima na povjerenju i svim službama na podršci te kako vjeruje da ćemo svi zajedno izaći i nadići ovu krizu.

Priopćenje o ovoj situaciji uputili su i iz Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog:

-Epidemiolozi i stručne službe su sukladno procedurama zbrinuli jedan novi slučaj s područja grada Jastrebarskog. Radi se o odgojiteljici u Dječjem vrtiću Radost Jastrebarsko. Stručne službe su u komunikaciji i s osobama koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelom zbog određivanja mjere samoizolacije. Roditelji djece koja polaze u grupu predmetne odgajateljice promptno su izviješteni o situaciji te u ovom trenutku, prema uputama, djecu odvode svojim kućama u samoizolaciju. S obzirom da su poduzete sve mjere, pozivaju se roditelji djece koja su korisnici Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko na smirenost te da postupaju prema uputama koje će dobivati direktno od epidemiologa i ravnateljice Vrtića. O daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo izvještavati javnost. Trenutno na području grada imamo ukupno 10 pozitivnih slučajeva te 34 osoba u samoizolaciji. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas i dalje pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i održanje socijalne distance! - stoji u priopćenju.