°C 27

U posljednja 24 sata više osoba ozdravilo od korone, nego što ih je zaraženo

09.09.2020.

Ivana Ćurić

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od jučer ujutro potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze korona virusom, a još 14 osoba je ozdravilo.

Jedan novi slučaj potvrđen je u Svetoj Nedelji, tri u Zaprešiću, po dvije u Velikoj Gorici i Dugom Selu, jedna u Općini Pokupsko i Općini Brckovljani, a izliječeno je 14 osoba.

Kako navode iz Županije, od 10 novooboljelih osoba šest su kontakt prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s boravkom u BiH, jedan slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, dok je za dva slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 29 osoba.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.