°C 21

Grad Dugo Selo osigurao radne bilježnice i pribor osnovnoškolcima

15.07.2020.

Maja Peranić

Grad Dugo selo će osnovnoškolcima sa svoga područja financirati nabavu radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala. Priopćenje gradonačelnika Nenada Paniana prenosimo u nastavku.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian je Odlukom o preraspodjeli Proračuna grada Dugog Sela osigurao sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala za sve dugoselske osnovnoškolce.

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Zagrebačka županija nije ove godine osigurala sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.), stoga je Grad Dugo Selo sve navedeno osigurao u Proračunu Grada.

-S obzirom na to da je Dugo Selo, Grad mladih, činimo sve kako bismo roditeljima financijski olakšali početak nove školske godine, a svakog dugoselskog osnovnoškolca će u klupama dočekati sve potrebno za početak nove školske godine, za koju se nadamo da će biti bez štrajkova, potresa i korone., istaknuo je u svom priopćenju gradonačelnik Panian.