°C 19

Novi slučaj zaraze u Ivaniću, dvije osobe ozdravile

10.07.2020.

Ivana Ćurić

S podacima koje je u 11 sati objavio Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom u posljednja 24 sata.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 10.07.2020. do 11:00 sati evidentirane su 193 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, ali su i dvije osobe izliječene-poručili su iz županijskog Stožera.

Jedan novi slučaj zaraze potvrđen je na području Ivanić-Grada, dok su drugi gradovi županije bez novih slučajeva, a dvije su osobe, ranije oboljele, izlječene. Riječ je o slučajevima u Ispostavi Velika Gorica i Svetom Ivanu Zelini.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj zaraze korona virusom. Do sada je ukupno izliječeno 135 osoba, a sedam ih je preminulo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.