°C 28

Jaskanci organiziraju Ljetnu online radionicu kreativnog pisanja

07.07.2020.

Maja Peranić

Nakon velikog uspjeha i odaziva mladih pisaca te kvalitetnih radova koji su nastali, Kreativni studio Zvrk kreće s novom, Ljetnom online radionicom kreativnog pisanja.

U sklopu programa "Vrelo zavičaja" i u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe, prva online radionica kreativnog pisanja održavala se od travnja do lipnja 2020, a na njoj je sudjelovalo tridesetak mladih spisateljica i spisatelja. Radionice se odvijaju online zbog situacije s pandemijom virusa, a zbog toga su dobile i nacionalni karakter. Na prvoj radionici, naime, sudjelovala su djeca i mladi od 9 do 17 godina iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Ljetna online radionica kreativnog pisanja održat će se od 20. srpnja do 1. rujna 2020, a namijenjena je djeci i mladima od 9 do 17 godina. U tom razdoblju svaki polaznik radionice dobit će četiri spisateljska zadataka prilagođena pojedinom mladom spisatelju i spisateljici, njegovoj dobi, afinitetima i spisateljskim željama. Sve upute, obavijesti, informacije i napisani tekstovi razmjenjivat će se putem mailova.

Radionicu će voditi magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe, a svi mladi pisci na prigodnoj svečanosti na kraju godine dobit će diplome. Najbolji radovi bit će nagrađeni i objavljeni, a o kvaliteti radova koji će nastati za vrijeme ove radionice odlučivat će stručni žiri.

Na radionici će svi prijavljeni uz detaljne upute i smjernice te vođeni svojom maštom i kreativnošću dobiti priliku istražiti razne spisateljske forme i načine pisanja.

Program "Vrelo zavičaja" provodi se od 2018. godine, do sada je održano nekoliko radionica kreativnog pisanja u osnovnim školama u Jastrebarskom i Klinča Selima te postavljene dvije Male besplatne knjižnice.

Za sudjelovanje u radu online radionice kreativnog pisanja roditelji svoju djecu mogu prijaviti do srijede, 15. srpnja u 20 sati na mail adresi kreativni.studio.zvrk@gmail.com. Broj prijava je ograničen pa požurite!

Veselimo se unaprijed našem druženju u svijetu priča, bajki i spisateljskih pustolovina, ističu organizatori.