°C 12

Policija vas i ovaj vikend čeka na cestama

03.07.2020.

Maja Peranić

Nova akcija policije provodit će se na cestama Zagrebačke županije ovog vikenda. Posebno će policija pratiti upravljanje vozilima u popodnevnim i noćnim satima.

-U dane vikenda, od 3. do 6. srpnja 2020. godine, posebno u popodnevnim i noćnim satima, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća-istaknuli su iz PU Zagrebačke.

Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.