°C 21

Nova dva slučaja zaraze u županiji, oba u Jaski!

23.06.2020.

Redakcija

Nakon jučerašnje nule, u Zagrebačkoj županiji ponovno se bilježe novi slučajevi zaraze koronavirusom i to u Jastrebarskom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do utorka,11:00 sati evidentirano je 138 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Oba slučaja zaraze zabilježena su u ispostavi Doma zdravlja u Jastrebarskom.

Stožer Civilne zaštite Grada Jastrebarskog pozivaju građane na pridržavanje protuepidemijskih mjera.

-Poštovani sugrađani, nažalost, moramo potvrditi dva slučaja zaraze koronavirusom u Jaski. Pacijenti su zbrinuti sukladno procedurama, a stručne službe su u komunikaciji s osobama koje su bile u njihovom bliskom kontaktu zbog određivanja mjere samoizolacije. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak. Vas molimo da budete odgovorni i pridržavate se protuepidemijskih mjera jer na taj način najbolje možete zaštitit sebe i druge. Obavještavat ćemo vas pravovremeno i s točnim informacijama, stoga vas molimo da pratite naše stranice te priopćenja gradskog stožera civilne zaštite i Grada Jastrebarsko kako bi izbjegli bilo kakvo širenje neprovjerenih informacija. Nadležne institucije vode brigu o pacijentima i njihovim kontaktima-poručio je načelnik stožera Stipe Bučar.

Na području Zagrebačke županije, u odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije zaražene osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije i dalje apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručuju iz Županije.