°C 28

Besplatan mamografski pregled u Bregani

01.06.2020.

Redakcija

Uz ublažavnje epidemioloških mjera Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika vraća se nekim uobičajenim aktivnostima, kojih nije bilo u vrijeme epidemije koronavirusa.

Najprije će u ponedjeljak, 8. lipnja, u Poduzetničkom centru u Bregani organizirati besplatan mamografski pregled za žene u dobi od 40 do 49 godina. Za mamografiju je ograničen broj mjesta i obavezne su prijave, koje se na telefon 01/3361-681 primaju radnim danom između 8 i 15 sati, zaključno do petka, 5. lipnja ili do popune mjesta. Sam pregled odvijat će se između 14 i 17 sati.

Istovremeno će na istom mjestu biti organizirano i besplatno zdravstveno savjetovalište za sve, na kojemu će stručni medicinski tim mjeriti krvni tlak i šećer u krvi te indeks tjelesne mase koji pomaže kod određivanja idealne težine i jedan je od pokazatelja uhranjenosti i mogućeg rizika za razvoj bolesti.

Besplatno predavanje na temu važnosti ranog otkrivanja raka dojke bit će održano u 15 sati, također 8. lipnja u Poduzetničkom centru u Bregani.