°C 19

Proglašeni najbolji sportaši Općine Križ

04.03.2020.

Redakcija

U vijećnici općine Križ, 27. veljače 2020. godine održana je svečana dodjela priznanja najboljim sportašima i sportašicama te sportskim kolektivima i djelatnicima Općine Križ u protekloj godini. Sve je sportaše pozdravio i Općinski načelnika Općine Križ Marko Magdić te im čestitao na dosadašnjim sportskim uspjesima.

Priznanja su dobili sportaši i sportašice u kategorijama školskog uzrasta, mlađe i starije mladeži, sportske nade (pojedinačno i ekipno), sportski kolektiv, pojedini sportski klubovi za doprinos u promicanju i razvoju sporta kao i istaknuti sportski djelatnici. Kao i svake godine do sada, uz velik broj djece i mladih, nekoliko je sportskih djelatnika koji su tijekom dugogodišnjeg sportskog djelovanja svoju ljubav prema sportu prenijeli na mlađe generacije, a njihov trud i zalaganje rezultirao je odličnim uspjesima klubova u kojima neumorno rade. U kategoriji „najbolji trener“ priznanje je dodijeljeno Đaniju Andrašcu iz ŠRU Šaran Križ. Od njegovih brojnih uspjeha važno je istaknuti da su pod vodstvom Đanija Andrašca kadetkinje ŠRU Šaran Križ osvojile 2. mjesto na Prvenstvu I. Kupu županije te 2. mjesto u Županijskoj ligi. Na prvenstvu države u Banovoj Jarugi osvojeno je 13. mjesto ekipno.

U kategoriji „zaslužni sportski djelatnici“ priznanje je za 10 godina neprekidnog rada kao trenera i tajnika rukometnog kluba Sloga Križ dodijeljeno Goranu Špoljariću.  Kristina Liberth dobila je priznanje za 20 godina aktivnog igranja ali i rada kao trenerica u ženskom rukometnom klubu Trnina Križ u čijem je sastavu od osnutka kluba. U kategoriji „zaslužni sportski djelatnici“ priznanje je dodijeljeno i Ivici Mihelji iz Nogometnog središta Križ za 30 godina sportskog djelovanja.

Općinski je načelnik Općine Križ Marko Magdić dodijelio priznanja zajednicama športskih udruga Općine Križ, koja je protekle godine obilježila 22 godine postojanja, a može se pohvaliti kontinuiranim radom nekoliko klubova. Bilo je tu još obljetnica, pa je tako ženski RK Trnina proslavio 20 godina postojanja, Stolnoteniski klub Sloga 50 godina postojanja, Muški RK Sloga  – 65 godina postojanja, a 90 godina kontinuiranog rada proslavio je NK Sloga Novoselec-Križ.

U kategoriji NAJBOLJI SPORTAŠ/SPORTAŠICA OŠ MILKE TRNINE KRIŽ priznanje su dobili LANA TURČINOVIĆ koja aktivno sudjeluje na sportskim natjecanjima u školi (stolni tenis i mini odbojka) u 2019. godini. Članica je ŽRK »Trnina» Križ. GABRIJEL OPAČAK, član školskih ekipa rukometa, futsala, odbojke, stolnog tenisa. Član školske futsal ekipe koja je u 2019. godini zauzela 5. mjesto na županijskom školskom natjecanju u Križu. Član je RK Sloga Novoselec-Križ.

U kategoriji NAJBOLJA EKIPA OŠ MILKE TRNINE KRIŽ priznanje je dobila ŽENSKA RUKOMETNA EKIPA koja je pod vodstvom prof. Igora Abramovića osvojila 5. mjesto na županijskom natjecanju u Sv. Ivanu Zelini.

U kategoriji MLAĐA MLADEŽ najsportaši su: MATEJ GORIĆ (Karate klub KIK) koji je petu godinu zaredom dobio priznanje za izuzetne uspjehe u karate sportu. MAJA PAULA KUNTIĆ (Karate klub KIK) je u samo tri godine aktivnog bavljenja karate sportom ostvarila čitav niz zapaženih rezultata u kategoriji kata, kako na međunarodnim tako i na službenim natjecanjima županije i državnim prvenstvima.

U kategoriji STARIJA MLADEŽ najbolji su: IVAN RUKLJAČ (RK Sloga). Svoje prve rukometne korake radi 2009. god. u RK SLOGA Novoselec-Križ. Završetkom osnovne škole 2017.god. školovanje nastavlja u Zagrebu, te napušta svoj matični klub i prelazi u RK ZG Dubravu, a zatim u RK Medveščak gdje igra i danas. Svojom upornošću, trudom i zalaganjem 2019. god. postaje član Hrvatske juniorske reprezentacije u rukometu na pijesku te u konkurenciji od 15 Europskih zemalja sa reprezentacijom osvaja 1. mjesto – Europsko zlato! HELENA PETREKOVIĆ (ŽRK Trnina) koja je rukomet počela trenirati 2008. godine u dobi od sedam godina. Gdje god se pojavila uvijek je osvajala nagrade za najbolju igračicu ili najboljeg strijelca raznih turnira.

U kategoriji SPORTSKA NADA priznanja su dodijeljena: MERI MUŽEVIĆ (ŠRU Šaran Križ) za brojne odlične rezultate na županskim i državnim natjecanjima u ribolovu, zatim IVOR KOSAK (NK Milka Trnina Vezišće) koji u NK Milka Trnina Vezišće već dvije sezone igra u kategoriji limača, makar je po godištu prstić. Svaka utakmica bez njega je nezamisliva i nemoguća. Igrač je sredine terena, krasi ga velika borbenost, htjenje i tehnička nadarenost.

U kategoriji SENIORI najbolji su: LUKA KOŠČEVIĆ (Karate klub KIK) je hrvatski reprezentativac u kategoriji juniori početkom veljače 2019. na prvenstvu Europe osvaja 5. mjesto. Na Prvenstvu Hrvatske za seniore uspješno je osvojio 2. mjesto i naslov viceprvaka Hrvatske, ostvarivši plasman na Europsko prvenstvo 2020. u Budimpešti. LUCIA JAGODIĆ (ŽRK TRNINA) već 10 godina svojim trudom i izvrsnom igrom doprinosi našem klubu i njegovim rezultatima. Unatoč obavezama (prije školskim a sad poslovnim) i dalje ostaje predana klubu i svaki slobodni trenutak koristi za trening i pomoć u radu s mlađim dobnim kategorijama.

U kategoriji NAJBOLJI SPORTSKI KLUB priznanje je dodijeljeno ŠRU ŠARAN KRIŽ. Sportski ribolovni savez Zagrebačke županije dodijelio je ŠRU Šaran Križ priznanje za najbolje gospodarenje vodama u 2019. godini u Zagrebačkoj županiji.

U kategoriji NAJBOLJA SPORTSKA EKIPA priznanje je dodijeljeno ŽRK Trnina 2006. godišta koja se pod vodstvom trenerice Jasmine Štimac Bosankić prvi puta u povijesti ženskog rukometnog kluba plasirala na završnicu državnog prvenstva gdje su od 21 ekipe zauzele 13. mjesto. Ove godine se natječu u državnoj ligi. Ovo priznanje dodijeljeno je i ekipi seniora NK Milka Trnina Vezišće koja je u svojoj povijesti uvijek bila na vrhu prvenstvene tablice i čekala plasman u ligu više. U sezoni 2019./2020. taj se iskorak napokon dogodio te se klub seli u 1. Županijsku ligu- istok gdje je dokazala svoju kvalitetu zauzevši 6. mjesto na ligaškoj tablici.

Neki od sportaša Općine Križ idućeg će tjedna primiti i priznanja na razini Zagrebačke županije. U kategoriji sportske nade priznanje će dobiti Maja Paula Kuntić iz Karate kluba KIK, u kategoriji zaslužnih sportskih djelatnika  jedan od dobitnika je i Ivica Mihelja, a priznanje za zaslužni sportski kolektiv biti će dodijeljeno NK Sloga Novoselec Križ.