°C 20

Zaprešić: Pretjecao preko pune crte pa se zabio u auto iz suprotnog smjera, ostao teško ozlijeđen

07.11.2019.

Petar Brnada

U Zaprešiću je u srijedu prilikom nepropisnog pretjecanja došlo do prometne nesreće u kojoj je teško stradao 57- godišnji vozač.

-57-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Opel Corsa zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom prometnom trakom Ulice bana Josipa Jelačića u smjeru juga. Dolaskom za oko 300 metara južnije od raskrižja s Ulicom naselje Veliki vrh, gdje je na kolniku iscrtana središnja neisprekidana crta iako ne smije, pretjecao je vozilo ispred sebe s lijeve strane, krećući se pritom istočnom prometnom trakom koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera iako prometna traka kojom pretječe nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti, ne vodeći pritom računa o razlici između brzine kretanja njegovog vozila za vrijeme pretjecanja i brzine kretanja vozila drugih sudionika u prometu koje namjerava pretječi, te je takvim pretjecanjem ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera- rekli su danas iz Policijske uprave zagrebačke nakon obavljenog očevida.

Uslijed pretjecanja prednjim dijelom naletio je na osobni automobil marke Mazda 6 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji se kretao iz suprotnog smjera, propisno istočnom prometnom trakom kolnika Ulice bana Josipa Jelačića u smjeru sjevera. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh.

Foto: Ilustracija