°C 20

MARTINJE U DUGOM SELU: Bogat i raznovrstan program od 8. do 10. studenog

06.11.2019.

Romana Šimek

Dugo Selo slavi Dan Grada, a slavlje je duplo jer se ovog vikenda obilježava i Martinje - krštenje mladog vina. Bogat program od 8. do 10. studenog održat će se u šatoru na igralištu pored Pučkog otvorenog učilišta. 

U petak u 18:00 sati bit će projekcija animiranog filma za djecu. Nakon toga, u 19:30 sati, slijedi Martinski supertalent. Čak dva koncerta održat će se u petak. U 21 sat nastupaju „Električni hlapci“, a od 22,30 sati svirat će „Pravila igre“.

U subotu program počinje u 18 sati i to „20. smotrom narodnog stvaralaštva – međunarodnim folklornim festivalom“. Uslijedit će tradicionalno krštenje mošta u 20 sati, uz finu gastronomsku ponudu. Za dobru atmosferu pobrinut će se svirka grupe „Enigma“ od 21 sat, a zabava će se nastaviti uz koncert Miroslava Škore od 22:30 sati.

U nedjelju, 10. studenog, održat će se Povorka sv. Martina. Polazak je u 9:30 sati ispred stare crkve na Martin bregu. U 16 sati održat će se projekcija još jednog animiranog filma za djecu. Od 17:00 kreće program u šatoru. Dugoselske udruge pripremat će Martinski gulaš i kolače, a šatorom će se širiti i miris pečenog kestenja na koji su posebno pozvani svi Martini i Martine.

Od 19 sati u Dvorani „Preporod“ ljubitelji opere uživat će u ovogodišnjem izdanju koncerta VA Duge „Classic Martini“.

Izložbe, radionice, predstava za djecu, brojni nastupi – dođite i uživajte u bogatom i raznovsrnom martinskom programu, a više možete saznati na FB stranici Martinje u Dugom Selu 2019.