°C 29

Svjetski viceprvak Vjekoslav Luburić vratio se u Lijepu našu: Borbe su bile naporne, ali smo bili spremni!

06.11.2019.

Damir Žbulj

Vrbovčanin Vjekoslav Luburić vratio se u Hrvatsku nakon povijesnog uspjeha hrvatskog hrvanja i osvajanja srebrne medalje na U-23 Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore održanim u Budimpešti.

Član Hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec osvojio je titulu svjetskog viceprvaka grčko-rimskim načinom pobjedama nad reprezentativcima Turkmenistana, Armenije i Kazahstana, dok je u finalu od njega bio bolji Rus Alirzaev.

"Borbe su bile naporne, to je normalno, ali bili smo spremni jer smo odradili odlične pripreme," istaknuo je Luburić, kojeg su uz brojne navijače dočekali i predsjednik HHS-a Vladimir Bregović te Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO.

Od ostalih naših reprezentativaca valja istaknuti Ivana Hukleka koji je upisao tri pobjede i dva poraza te zauzeo konačno peto mjesto. Ante Milković upisao je pobjedu i poraz, dok je Antonio Kamenjašević izgubio prvu borbu i ostao bez prilike da kroz repasaž dođe do medalje.

Hrvatsku reprezentaciju vodili su treneri Anton Đok i Ihar Piatrenka

Galerija slika

Svjetski viceprvak Vjekoslav Luburić vratio se u Lijepu našu: Borbe su bile naporne, ali smo bili spremni! Svjetski viceprvak Vjekoslav Luburić vratio se u Lijepu našu: Borbe su bile naporne, ali smo bili spremni! Svjetski viceprvak Vjekoslav Luburić vratio se u Lijepu našu: Borbe su bile naporne, ali smo bili spremni!