°C 22

Da se ne zaboravi: Nastavlja se edukacija školaraca iz Samobora i Svete Nedelje o Domovinskom ratu

17.10.2019.

Petar Brnada

Kako su četiri godine uspješno sa Gradom Samoborom, Gradom Sveta Nedelja, Ministarstvom branitelja i Zagrebačkom županijom za otprilike 2400 učenika osnovnih i srednjih škola Samobora i Svete Nedelje organizirali dopunsku 'Edukaciju školske djece osnovnih i srednjih škola na temu Domovinski rat' pod motom 'Da se ne zaboravi' tako i ove godine Udruga branitelja 151. Samoborske brigade nastavlja s tom edukacijom.

Predavanja se provode uz pisanu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a Uvodna predavanja, odnosno sat povijesti za oko 800 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Samobora i Svete Nedelje održat će se od 21. do 24. listopada u prostorijama Centra za djecu i mlade Bunker u Samoboru s početkom u 13 sati.

Završna aktivnosti bit će izlet- sat povijesti na terenu 30. listopada na lokaciji Trokut kod Novske u dva turnusa gdje će učenike informirati o borbenim operacijama na tom području.

-Prvi turnus s četiri autobusa polazi s Autobusnog kolodvora Samobor u 8 sati, te u OŠ Sveta Nedjelja s tri autobusa, a drugi turnus u šest autobusa s Autobusnog kolodvora Samobor u 10 sati. Pozivamo vas da se upoznate s našim nastojanjima da mlađim generacijama prenosimo istinu u Domovinskom ratu- kaže Rudolf Jedvaj, predsjednik Udruge branitelja 151. Samoborske brigade