°C 22

„Zlata vrijedan“ OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele

16.10.2019.

Romana Šimek

Ministarstvo poljoprivrede šestu godinu za redom provodi projekt „Zlata vrijedan“ kojim se promovira hrvatska poljoprivredna proizvodnja kroz uspješne priče naših poljoprivrednika.

Zagrebačka županija može se pohvaliti najvećim brojem prijavljenih OPG-ova na području Hrvatske. Jedan od najboljih među njima svakako je OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele u Općini Dubrava, koji je predstavljao Zagrebačku županiju u izboru za OPG Zlata vrijedan. A da prijašnji rezultati Damira i Danijela Horvatića nisu bili slučajni pokazao je i izbor u Velikoj Gorici, gdje je OPG Danijela Horvatića osvojio drugo mjesto.

-Iskreno, nismo ovo očekivali. Nagrada mi puno znači, pošto takvo priznanje ne možeš dobiti svaki dan- još prepun dojmova rekao nam je Danijel Horvatić, koji je na proglašenje stigao u pratnji supruge Magdalene.

OPG Horvatić bavi se stočarstvom i ratarstvom, ali proizvodnjom mlijeka te tovom junadi.

-Na gospodarstvu trenutno imamo 150 goveda, od čega je 60 mliječnih krava. Također, bavimo se i proizvodnjom genetskog materijala, jer na našem su imanju bila dva vrhunska bika, od kojih je jedan završio u Njemačkoj, a drugi u Češkoj- otkrio nam je aktivnosti OPG-a Danijel, kojem svakodnevni rad ne pada teško.