°C 23

Velik odaziv izlagača na 21. Sajmu gospodarstva, svoj rad prezentirali i policajci Zaprešića

16.10.2019.

Romana Šimek

Povodom Dana grada Zaprešića, Udruženje obrtnika Zaprešić organiziralo je već tradicionalno 21. Sajam gospodarstva, koji je međunarodno prepoznat i održava se od 11. do 13. listopada 2019. godine, u zatvorenim prostorima srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću na Trgu dr. Franje Tuđmana. 

Na Sajmu su tradicionalno sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje Zaprešić koji su prezentirali rad policije. Posjetitelje Sajma upoznali su s preventivno edukativnim programima koje provodi policija te su istima podijeljeni razni promidžbeni materijali.

Gospodarski sajam

Važnost sajma za grad Zaprešić spomenuo je u svom govoru i gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk. Opunomoćeni ministar, ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu Bernard Šrajner  pohvalio je suradnju Slovenije i Zaprešića te rekao kako i ove godine na sajmu sudjeluju i slovenski proizvođači iz Brežica, Krškog i po prvi put, iz Rogaške Slatine. Zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak naglasila je regionalnu važnost sajma u Zaprešiću koji se ove godine održava po 21. puta. 

Sajam je proglasila otvorenim pomoćnica Ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac. 

-O vrijednosti i važnosti održavanja ove manifestacije najviše govori činjenica da se nalazimo ovdje po 21. put kako bismo zajedno podržali suradnju i razmjenu iskustava među izlagačima, ali i prenijeli poruku o važnosti podrške koju lokalna vlast i resorno ministarstvo trebaju podržavati i dalje-, izjavila je Mandac.

Već tradicionalno, na sajmu izlažu obrtnici iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Koprivničko- križevačke, Bjelovarsko- bilogorske županije te iz Baranje i Osijeka. Sajam je popraćen raznovrsnim aktivnostima poput modnih revija, revija frizura, nastupa kulturno-umjetničkih društava, predstavljanja pojedinih obrta i zanimanja i slično.