°C 14

Javna priznanja i svečani prijem za istaknute sportaše i glazbenicu Svete Nedelje

26.09.2019.

Romana Šimek

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Svete Nedelje održan je svečani prijem i dodjela Javnih priznanja Grada Svete Nedelje istaknutim mladim sportašima Magdaleni Šeketa i Patriku Žalcu i mladoj glazbenici Marti Radeljak.

Uspješne sportaše dočekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak i tom prilikom uručio sljedeća Javna priznanja:

Priznanje za izvanredan uspjeh u sportu dodijeljeno je Magdaleni Šeketa za osvojeno 1. mjesto na državnom veslačkom prvenstvu za kadete i juniore održanom dana 07.07.2019. godine, u kategoriji dvojac na pariće, kao i za osvojeno 3. mjesto na istom natjecanju u kategoriji četverac na pariće. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe Magdaleni Šeketa dodijeljena je i novčana nagrada. Patriku Žalcu dodijeljeno je Priznanje za izvanredan uspjeh u sportu za osvojeno 1. mjesto na državnom veslačkom prvenstvu za kadete i juniore održanom dana 06.07.2019. godine, u kategoriji osmerac. Patriku Žalcu također je dodijeljena i novčana nagrada.

Priznanje za izvanredan uspjeh u glazbi dodijeljeno je Marti Radeljak za osvojenu 2. nagradu na regionalnom 57. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi dana 01.-02.03.2019. godine u IV. kategoriji, disciplina – brač, te kao članici Noneta Klas za osvojenu 2. nagradu na međunarodnom VI. Tambura Instrumental Festivalu u Požegi dana 25.-26.03.2019. godine u II. folklornoj kategoriji kamerni/komorni sastav. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe Marti Radeljak dodijeljena je i novčana nagrada.

-Ova nagrada samo je mali znak pažnje za sav vaš trud i ulaganje, ali i potvrda vašim roditeljima koji nesebično pridonose uspjehu. Vjerujem da je svaki vaš uspjeh njima jednak kao i vlastiti uspjeh, te ovom prigodom želim i njima zahvaliti i čestitati što vam pružaju neizmjernu podršku. Želim vam mnogo sportskih i glazbenih uspjeha i u budućem razdoblju- istaknuo je gradonačelnik Garda Svete Nedelje Dario Zurovec. U ime nagrađenih zahvalio je Partik Žalac i istaknuo kako im je neizmjerno drago da je njihov trud prepoznat, te kako je ovo dodatna motivacija za postizanje novih uspjeha.