°C 16

Ponos Samobora: Nagrađeni najbolji sportaši i sportašice

25.09.2019.

Romana Šimek

U gradskoj vijećnici predstavnici Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza primili su nedavno nagrađene sportaše, Helenu Vuković koja je na Europskom juniorskom prvenstvu u judu osvojila brončanu medalju te Pavla Jozića koji je na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu osvojio srebro. 

Prijepodne je bilo rezervirano za brončanu judašicu Helenu Vuković i delegaciju Judo kluba Profectus Samobor koja je stigla u Heleninoj pratnji, a sve u povodu još jedne europske juniorske medalje. 

Na uspjehu su Heleni, ali i treneru Matiji Frliću kao i cijelom klubu čestitali zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, resorni pročelnik Juro Horvat i tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek.  

U poslijepodnevnim satima svečani prijem bio je upriličen za uspješnog Pavla Jozića, koji je prošlog tjedna osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu. Pavla i njegovog trenera i predsjednika kluba Viktora Jozića primili su zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, resorni pročelnik Juro Horvat te tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek. 

Grad Samobor, sukladno Pravilniku o nagrađivanju, novčano je nagradio oba sportaša s predviđenim iznosima, plaketom i prigodnim darom za uspomenu.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, naglasio je kako će gradska uprava uvijek podržati i nagraditi trud mladih sportaša, zahvalivši im što iz dana u dan svojim radom i trudom čine Samobor boljim i ponosnijim. Dodao je kako su sada već redoviti gosti na prijemima te da se istom nada i ubuduće. 

Heleni i Pavlu želimo puno sreće u daljnjem radu i predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre.