°C 27

Samoborci pripremaju 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja: Na staze mogu svi, od vrtićanaca do umirovljenika

03.09.2019.

Petar Brnada

DŠR „Šport za sve“ Samobor, Samoborski športski savez, TZ Samobor i istoimeno Gradsko društvo Crvenog križa zajedničkim snagama pripremaju 1. festival nordijskog hodanja i pješačenja pod nazivom „Ususret zdravlju“.

Festival će se održati u subotu, 14. rujna, a obuhvatit će sve kategorije sudionika, tako da mu se mogu odazvati sve zainteresirane skupine građana. Naime, tu su predškolska, školska i srednja dob, umirovljenici, osobe s teškoćama u razvoju, a svi će moći hodati u disciplinama nordijsko hodanje i hodanje- pješačenje.

Kotizacija iznosi 20 kuna i obavezna je za sve sudionike, a uključuje okrjepu, osvježavajuće piće, sanitet te voditelje staza.     

Što se tiče staza nordijskog hodanja i pješačenja, organizatori su pripremili narančastu stazu duljine 3,6 kilometara koja je laganijeg karaktera, pa plavu turističku stazu duljine 5,3 kilometra odnosno srednje tešku, te naposljetku crvenu stazu duljine 8,1 kilometara koja predstavlja najtežu rutu.                                                                                                                                

Okupljanje i prijava sudionika (na info pultu u Bunkeru) kao i mjerenje krvnog tlaka na rasporedu su u 9 sati, dok je svečano otvorenje festivala zakazano u 10 sati. Petnaestak minuta kasnije formirat će se grupe po stazama i start nakon zajedničkog vježbanja, a besplatan ručak sve sudionike očekuje u točno u podne.

Organizatori poručuju da je osigurano besplatno parkiranje kod Centra za mlade Bunker (Ul. S. Dabčević Kučar 8), a prijavu sudjelovanja i uplatu kotizacije potrebno je izvršiti do 10. rujna na račun DŠR „Šport za sve“ Samobor, RBA IBAN HR 032484008110247358

Foto: Grad Samobor

 

3.