°C 24

Ivanić: DV Tratinčica u velikoj rekonstrukciji, mijenja se sve od poda do krova

09.08.2019.

Petar Brnada

Gradonačelnik Javor Bojan Leš je sa suradnicima obišao radove u tijeku na rekonstrukciji Dječjeg vrtića Ivanić-Grada 'Tratinčica' koji se nalazi u Posavskim Bregima.

Kako su kazali iz Grada, projekt je podijeljen u dvije faze te ukupna investicija za ovaj projekt iznosi 1.884.742,00 kuna, od čega vrijednost građevinsko obrtničkih radova iznosi 1.641.067,00 kuna, dok vrijednost opreme iznosi 243.675,00 kuna.

-Građevinsko obrtnički radovi obuhvaćaju kompletno unutarnje uređenje: nove elektro instalacije, vodovodne i odvodne instalacije i nove strojarske instalacije, uređenje sanitarnih čvorova i nove sanitarije, novi radijatori, novi podovi (parket i keramičke pločice – podne i zidne), nova unutarnja stolarija, protupožarna vrata, vatrodojavna centrala, četvora evakuacijska vrata sa panik okovom,  bojanje zidova, nova rasvjetna tijela, nova septička jama te nadstrešnica nad ulazom- priopćili su iz Grada Ivanić- Grada dodavši da je u sklopu nabave nove opreme predviđeno opremanje kuhinje, praonice, garderobe i zamjena bojlera.

Vanjski radovi na projektu će obuhvatiti sprave dječjeg igrališta koje se sastoje od tunela za provlačenje sa elementima za igru, igraonica – gusarski brod, te antitraumna podloga.

Obnova dječjih vrtića na području grada, kako je rekao gradonačelnik Javor Bojan Leš, uz sve ostale mjere u predškolskom i školskom odgoju, su najbolje demografske mjere i pokazatelj da djece u Gradu ima.

Projekt je sufinancirala Agencija za plaćanje u poljoprivredi u iznosu od 1.307.000,00 kuna (70%), dok je razliku od 577.742,00 kuna (30%) podmirio Grad Ivanić-Grad iz gradskog proračuna.

Foto: Grad Ivanić- Grad