°C 12

Program Mohorovičić: Usmjeravanje djece u STEM područje

18.07.2019.

Romana Šimek

U utorak, 23. srpnja u prizemlju Samoborskog muzeja održat će se prezentacija programa STEM obrazovanja naziva Mohorovičić, održanog u suradnji samoborske udruge SURLA i Hrvatskog fizikalnog društva. 

-Andrija i Stjepan Mohorovičić su među najznačajnijim i u svijetu najpoznatijim hrvatskim znanstvenicima svih vremena. Inspirirajući se na njihovoj izvrsnosti i dostignućima, pokrenut je program Mohorovičić kojim Samobor uvodimo u svijet obrazovanja i zanimanja 21. stoljeća. Cilj programa je motiviranje i profesionalno usmjeravanje djece u STEM područja (prirodne znanosti, tehnologija, inženjerstvo, matematika) koja čine temelje potpuno novih zanimanja 21. stoljeća- objasnili su organizatori. 

Program predstavljaju udruga SURLA i Hrvatsko fizikalno društvo kroz aktivnost "Znanstveno (STEM/STEaM) obrazovanje od rane dobi - prema suvremenom obrazovanju za zanimanje i građane 21. stoljeća". Program se izvodi u suradnji sa Samoborskim muzejem, POU Samobor, Gradom Samoborom i dionicima iz obrazovne vertikale, od vrtića do visokih učilišta. 

9:00 sati - Otvorenje događanja

10:00 - 10:15 sati - Prezentacija programa

10:15 - 12:00 sati - Obilazak izložbenih interaktivnih fizikalnih pokusa i pregled dosad izvedenih aktivnosti

Kontakt i informacije: Samoborski muzej, info@samoborskimuzej.hr, 01/3361-014