°C 26

VIDEO: U stravičnom sudaru kod V. Mlake jedna osoba poginula

28.03.2019.

Redakcija

Policijska uprava zagrebačka objavila je priopćenje u vezi jučerašnje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Velikogoričanin M.Č. (41). U izvješću stoji da je do nesreće došlo oko 16.50 sati u mjestu Velika Mlaka, na raskrižju Zagrebačke i Kramarićeve ulice, gdje je 41-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke VW Transporter te se dolaskom u raskrižje nije zaustavio na znak crvenog svjetla zbog čega je tom prilikom naletio na osobni automobil Renault Clio kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a kretala se desnom prometnom trakom Zagrebačke ulice u smjeru sjeverozapada. Ulaskom u raskrižje bilo joj je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu.

- Od siline naleta teretni automobil odbačen je sa sjeverozapadne strane raskrižja gdje je naletio na zaštitnu ogradu nogostupa. Nadalje, osobni automobil Renault Clio od siline naleta odbačen je sa sjeverne strane raskrižja gdje je naletio na osobni automobil također marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je bio zaustavljen ispred raskrižja zbog crvenog svjetla na semaforu. Nakon naleta, drugi Renault Clio se nastavio nekontrolirano kretati i tada je naletio na osobni automobil marke Suzuki Vitara, kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji je također bio zaustavljen radi crvenog svjetla na semaforu - stoji u priopćenju policije. 

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 41-godišnji vozač teretnog vozila, dok je teško ozlijeđena 40-godišnja vozačica iz osobnog automobila renault clio kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb. Prva je ovo prometna nesreća u 2019. godini sa smrtno stradalim na velikogoričkim cestama.

- Shodno tome napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere - poručili su iz goričke policije.