°C 25

Aktivna godina "Velikogoričke brigade" završila božićnim druženjem

18.12.2018.

Redakcija

U Starom-gradu Lukavcu proteklog vikenda okupili su se na tradicionalnom božićnom druženju članovi Udruge pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica, bila je to prilika da vodstvo udruge rezimira još jednu godinu svoga djelovanja i istakne planove za sljedeću.

Ispred članova sve okupljene goste pozdravio je predsjednik Ivan Zagorac. Druženju su se odazvali pripadnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ispred Grada Velike Gorice gradonačelnik Dražen Barišić i Neven Karas, predsjednik gradskog vijeća.

-Zadovoljni smo godinom iza nas, prema našem planu za 2018. sve što smo naumili realizirali smo, pa i više od toga. Od samog početka godine radilo se na Spomen domu u Velikoj Buni, uređena je šetnica, postavljena rasvjeta, a tijekom godine napreduje i izgradnja spomen doma. Drago nam je da imamo potporu gradonačelnika i njegovih suradnika u ovom projektu te očekujemo da se sljedeće godine potpuno i završi izgradnja spomen doma što nam je i glavni cilj za 2019. godinu-rekao nam je Ivan Zagorac, predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV-a.

Po završetku spomen doma preostaje Park opremiti s još nekoliko eksponata u razdoblju pred nama. Tako je predviđeno postavljanje spomenika "Hrvatskog vojnika", helikoptera, topa i jednog oklopnog vozila koje su članovi Velikogoričke brigade koristili u Domovinskom ratu.

 

Posljednjih 12 mjeseci članovi su ispunili raznim aktivnostima i sudjelovanjem na obilježavanju važnih obljetnica Domovinskog rata diljem Lijepe naše.

-Imali smo veliki obilazak Vukovara u pratnji zapovjednika Ante Dugana kada smo obišli 14 lokacija spomen obilježja koja svjedoče ratnim događanja u herojskom gradu. Obilježili smo i Dan državnosti, Dan pobjede i 3. listopad koji je naš Dan brigade koji obilježavamo u suradnji sa svih deset goričkih osnovnih škola te školama iz susjednih općina. Ove godine 18. studenog uputili smo se u većem broju u Škabrnju, i nedavno smo obilježili blagdan svete Lucije i Dan grada te smo imali još niz aktivnosti s drugim udrugama-dodao je Zagorac.

Ne treba zaboraviti ni prvo događanje u njihovom kalendaru, a to je koncert Orkestra HRT-a u Kravarskom koje obično slijedi u ožujku i za čas ćemo imati priliku prisustvovati ovom događaju 28. godinu za redom.

Galerija slika

Aktivna godina "Velikogoričke brigade" završila božićnim druženjem Aktivna godina "Velikogoričke brigade" završila božićnim druženjem Aktivna godina "Velikogoričke brigade" završila božićnim druženjem Aktivna godina "Velikogoričke brigade" završila božićnim druženjem