°C 22

Šesti Matičin festival u dvorcu Kerestinec

20.09.2018.

Redakcija

U subotu, 15. rujna 2018. u dvorcu obitelji Erdödy u Kerestincu održan je šesti po redu Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji.

Festival je tradicionalna svetonedeljska kulturna manifestacija koja se odvija u sklopu Svetonedeljskog kulturnog ljeta, i to u atriju dvorca u Kerestincu. I ove godine na manifestciji su predstavljeni pjesnici, likovni i glazbeni umjetnici, a mogli su se degustirati proizvodi od vina i meda.

Na 6. festivalu ljubavne poezije, glazbe, meda i vina sudjelovali su članovi Književnog odjela svetonedeljskog ogranka Matice hrvatske te književnici Borben i Ljerka Vladović. Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom svojom je poezijom zastupala ugledna književnica i pjesnikinja Sonja Zubović, koja je o Festivalu i svom nastupu rekla:

-Uvijek je zadovoljstvo doći u Svetu Nedelju i uživati u divnoj atmosferi uz poeziju, glazbu, med i vino. Veseli me svaki projekt kojem je cilj afirmacija pjesništva pa i ovom prilikom čestitam ogranku Matice hrvatske iz Svete Nedelje na odličnoj ideji i trudu kod organizacije ovog Festivala.

U sklopu Festivala otvoren je i treći dio izložbe "Susreti IV" na kojoj su izloženi radovi likovnih umjetnika u organizaciji ogranaka Matice hrvatske iz Samobora, Zaprešića, Svete Nedjelje i Jastrebarskog. Na izložbi se nalaze i slike jaskanskog slikara Josipa Falice, člana Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

MH