°C 21

Općina Pisarovina na korištenje dobila 1025 kvadrata državnog zemljišta

14.05.2018.

Maja Ivčić

Općina Pisarovina na korištenje je dobila 1025 kvadrata državnog zemljišta na kojem se nalaze objekti koji čine Zavičajni muzej Donja Kupčina.

Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić.

-Temeljni stav Ministarstva državne imovine je da imovina treba služiti ljudima. Ministarstvo je na raspolaganju da aktivira državnu imovinu ne samo na području općine Pisarovina nego i svih drugih općina i gradova na dobrobit stanovnika. Najgora imovina je zapuštena imovina, a kada je u funkciji onda je to na dobrobit onih koji žive uz nju. Ovo je novi put u razvoju općine Pisarovina. Zavičajni je muzej prava, najdublja istina o životu jedne lokalne zajednice. Podsjetnik na njezine vrijednosti koje potiču stvaranje novih  dobara i novih vrijednosti- rekao je ministar Marić najavljujući nove projekte za općinu Pisarovina, vezane za industrijsku zonu i za poticanje poduzetništva.

Načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić zahvalio je ministru Goranu Mariću na suradnji i pomoći oko rješavanja ovog predmeta.

-Ministarstvo je ovim primjerom pokazalo da državna administracija itekako može biti učinkovita. Ovo je važan dan za našu općinu. Sada kada smo od države dobili zemljište na korištenje na kojem se nalazi muzej, moći ćemo puno lakše prijaviti projekte za obnovu i nabavu eksponata na natječaje za EU fondove-rekao je načelnik Kovačić.

Zavičajni muzej Donja Kupčina osnovan je 1973. godine te predstavlja jedan od većih muzeja na otvorenom.

(izvor: imovina.gov.hr)