°C 17

HŽ Infrastruktura obećala pomoći Vrbovcu

07.11.2017.

Igor

Više od godinu dana Vrbovec je veliko gradilište. Kao što je poznato, kroz ovaj se grad gradi drugi željeznički kolosijek Dugo Selo-Križevci, što uzorkuje mnogobrojne svakodnevne probleme koji otežavaju normalan život ovdašnjih ljudi. Uništavaju se prometnice, otežano je prometovanje kroz grad i prema Dubravi, problemi su oko gradskog groblja itd.

O svemu tome danas je prije podne vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i razgovarao s članovima Uprave HŽ Infrastrukture, na čelu s predsjednikom Uprave Ivanom Kršićem.

-Složili smo se kako je potrebno osigurati kvalitetnu međusanaciju prometnica na području izvođenja radova. Razrovane prometnice trenutno se ne saniraju, jer je podizvođač radova (Hidroelektra) u financijskim problemima. Zaključeno je, stoga, kako je zbog dolaska zime potrebno što prije obnoviti ceste, jer će inače promet njima biti potpuno onemogućen - izvijestio je o sastanku gradonačelnik Kralj.

Grad Vrbovec, dodaje, uputit će pismo članovima konzorcija izvođača radova na kolosijeku pruge i tražiti da na sebe preuzmu sanaciju prometnica za vrijeme radova. Uprava HŽ Infrastrukture pozitivno se odredila i oko stajališta vlaka u Lonjici, što je bio još jedan od vrbovečkih zahtjeva. Čeka se još mišljenje tvrtke HŽ Putnički promet, kako bi se počelo aktivnije raditi na rješavanju i ovoga zahtjeva, dodao je gradonačelnik Vrbovca.