°C 12

Zwole ima Hajduk na nišanu: Igram za momčad, ali naravno da su golovi važni

29.10.2019.

Damir Žbulj

Dva velika nogometna spektakla očekuju nas ovaj tjedan u Velikoj Gorici! U srijedu i subotu gost Gradskog stadiona je splitski Hajduk, prvo u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa pa u 14. kolu HT Prve lige.

Bit će to sigurno dva velika okršaja, jer obje ekipe imaju velike ambicije u oba domaća natjecanja.

Hajduk u Kupu vreba priliku za prvi trofej nakon što su Rabuzinovo sunce podigli 2013. godine. Prvaci Hrvatske splitski Bili su posljednji put bili još davne 2005. pa je sasvim razumljiva njihova velika motivacija.

U posljednjem međusobnom dvoboju odigranom u kolovozu na Poljudu Hajduk je u nervoznom dvoboju slavio s 3:0, no, prošle sezone niti jednom nije osjetio slast pobjede nad Jakirovićevom momčadi, koja je dva puta uzela sva tri boda (3:0, 0:2), a dva puta odigrala remi (0:0, 1:1).

Jedan od onih igrača koje Jakir čeka da se vrati u pravu formu je i poljski napadač Lukasz Zwolinski, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Gorice, a u novoj je prije nekoliko dana na Rujevici zabio tek svoj drugi prvenstveni pogodak. Imao je problema s ozljedom na početku prvenstva, ali je u posljednje vrijeme sve opasniji...

U Kupu je u prva dva nastupa bio raspucan, tri komada utrpao je trećeligašu Zagorcu iz Krapine, a dvostruki strijelac bio je protiv Zagreba.

Nada se kako će svoj niz nastaviti i protiv Hajduka...

"Njihova momčad je u potpunosti drugačija nego prošle sezone. Imali smo tada i deset bodova viška ispred njih, a sad smo iza njih na ljestvici devet bodova. Ovo je ipak Kup natjecanje, igra se samo jedna utakmica i vjerujem da možemo pobijediti," istaknuo je u najavi Lukasz.

"Imamo svoj plan, ne razmišljamo u ovom trenutku o subotnjoj utakmici u prvenstvu, nego smo koncentrirani na srijedu. Oba susreta bit će teška, ali kao što smo već puno puta pokazali, možemo dobiti svakog. Trebamo odigrati kao momčad, moramo biti kompaktni i sve je otvoreno," dodao je poljski napadač.

Pogodak Rijeci bio je majstorski, od lukave asistencije Čanađije pa do vrhunske realizacije Zwolinskog.

"Zadovoljan sam što sam zabio! Ozljeda je iza mene, osjećam se jako dobro, mislim da sam u formi i moram se još poboljšati na treninzima kako bih se vratio u početnu postavu. No, na kraju odluka je uvijek na treneru..."

"Svaku utakmicu pokušavam pomoći suigračima, nastavit ću raditi svoj posao. Tako ja igram! Naporno radim, igram za momčad, ali naravno kako su golovi važni u svemu tome," dodao je Zwolinski, koji bi u srijedu mogao krenuti u prvih 11.

Prošle sezone j dva puta zabio Hajduku, i u 2:0 pobjedi na Poljudu i u 3:0 slavlju na Gradskom stadionu. Nek se povijest ponovi i ovaj tjedan, u srijedu (17 sati) i subotu (17.30 sati).

U preostalim susretima osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa Prelecova Istra 1961 dočekuje Inter Zaprešić (16 sati), Vinogradar je domaćin zagrebačkoj Lokomotivi (14 sati), Šibenik dočekuje Belišće, Slaven Belupo gostuje kod Bijelog Brda, Opatija je domaćin Dinamu, a Rijeka gostuje u Varaždinu.