°C 6

Vinogradar tri boda do naslova

20.05.2019.

Romana Šimek

Unatoč neočekivanom remiju u domaćoj utakmici protiv Maksimira pred nogometašima Vinogradara preostale su još dvije utakmice do kraja prvenstva u kojima za naslov prvaka moraju osvojiti tri boda.

Sam početak utakmice nije dao nagovijestiti takav ishod budući su zeleni istrčali agresivni, rastrčani i razigrani te su u 20 minuta stekli prednost od 2:0. Prvo je Igor Prijić u 9. minuti realizirano kazneni udarac, a desetak minuta kasnije prvi strijelac lige je glavom pospremio loptu u mrežu Javora na asistenciju Povrženića. Ovom pogotku su gledatelji posebno zapljeskali jer je to bio Prijjićev jubilarni 50-ti u ovoj sezoni. Nastavili su se pokušaji Vinogradara, no nije bilo pogotka za odlazak na „neuhvatljivih“ 3:0. Polako su se „probudili“ gosti te u nastavak utakmice ušli znatno odlučnije. U samo pet minuta došli  su do poravnanja kada je slabije reakcije zelene obrane iskoristio Dominik Horvat. Trener Lucijanić tada sve karte baca u napad, zeleni prijete iz svih pozicija, gosti se grčevito brane sa svim igračima na svojoj polovici, no lopta jednostavno nije htjela u gostujuću mrežu.

Najpozitivnija priča iz ove utakmice je dobra igra mladih nogometaša Vinogradara, prvenstveno Rajnovića, koji iz kola u kolo dobro koriste prilike koje dobivaju te daju svoj maksimum za razliku od razvikanijih i iskusnijih igrača koji su u Vinogradar dovedeni da rade prevagu i rješavaju utakmice. Sudeći po treneru Lucijaniću koji voli davati priliku mladima veseli da bismo iduće sezone mogli gledati mlađi i poletniji Vinogradar sa mladim i domaćim igračima koji će pridonijeti i punijim tribinama Mladine.

U preostale dvije utakmice u kojima će zeleni tražiti tri boda za treći uzastopni naslov prvaka prvo će im se suprotstaviti posljednjeplasirani Zagreb. Nekadašnji prvak Hrvatske i ponos glavnog grada danas je siguran putnik u četvrtu ligu „zarobljen“ u rukama Dražena Medića. U posljednjem kolu koje će nadamo se u Mladini obilježiti dodjela pehara i medalja gostovati će Ponikve. (LC)

NK VINOGRADAR – NK MAKSIMIR 2:2 (2:0)

Strijelci: 1:0 Prijić (9 – 11m), 2:0 Prijić (20), 2:1 Horvat (59), 2:2 Horvat (64)

VINOGRADAR: Šolčić, Povrženić, Bagarić, Prijić, Ivkovčić, Dučkić, Kelava (66 Čakarun), Grdenić, Mislimi, Rajnović, Banić (46 Handžić). Trener: Lucijanić

MAKSIMIR: Javor, Krznar, Mohač, Tomšić, Krizmanić, Raul, Ammirati (57 Jurač), Šutalo, Bešlić (46 Vlak), Horvat (84 Budan), Rošić. Trener: Santrač


foto: ilustracija