°C 14

Vinogradar nastavlja u pobjedničkom ritmu

12.11.2018.

Redakcija

Odličnu utakmicu imali su prilike vidjeti gledatelji u Mladini. Sraz između Vinogradara i Orijenta 1919 završio je pobjedom zelenih 3:1 pogocima Igora Prijić (2) i Marka Bjelanovića.

Momčad Orijenta 1919 s riječkog Sušaka ove je sezone ušla u 3. HNL Zapad te pojačana nekolicinom iskusnih igrača s prvoligaškim i inozemnim iskustvom predstavlja ugodno osvježenje svojim dobrim igrama i rezultatima. Na krilima tih uspjeha stigli su na noge vodećem Vinogradaru sa željom u smanjenje zaostatka za zelenima. Već od prve minute dalo se naslutiti kako bi to mogla biti najkvalitetnija utakmica ove jeseni u Mladini budući da su obje momčadi bile raspoložene za igru. Dvije velike prilike na otvaranju ne koriste Prijić i Bjelanović da bi se nakon toga igralo većinom na sredini terena. Nakon točno pola sata igre Prijić proigrava Bjelanovića koji izbija sam pred vratara i u pokušaju zaobilaženja ovaj ga ruši, a sutkinja Bolić pokazuje na bijelu točku. Odgovornost preuzima Prijić i hladnokrvno “panenkom” vara gostujućeg vratara Popovića za vodstvo kojim se otišlo na odmor. Ubrzo po povratku na teren gosti dolaze do izjednačenja preko Andrića, no Vinogradar odmah odgovara kada brzo odigravaju slobodni udarac, lopta dolazi do Prijića koji lukavo gađa kroz “šumu” gostujućih igrača. Konačna potvrda pobjede dolazi u 76. minuti kada Bjelanović zabija na asistenciju Štuleca i tako okrunjuje svoju odličnu partiju. Nemoguće je ovim putem ne spomenute i gostujuću navijačku skupinu Red Fuckerse koji su cijelu utakmicu bodrili svoju momčad što je za svaku pohvalu, ali su se nažalost istaknuli nevjerojatnom količinom primitivizma i vulgarnosti kada su u nekoliko navrata pogrdno vrijeđali glavnu i pomoćne sutkinje.

S nova tri boda na svom kontu Vinogradar je i dalje uvjerljivo vodeći sa sedam bodova prednosti ispred prvih pratitelja Krka i Dubrave. (LC)

 

VINOGRADAR - ORIJENT 1919 3:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Prijić (31-11m), 1:1 Andrić (47), 2:1 Prijić (51), 3:1 Bjelanović (76)

VINOGRADAR: Bašić, Povrženić (51 Štulec), Bagarić, Bjelanović (86 Ramčić), Pavlešić (59 Topić), Prijić, Šćrbec, Čakarun, Jozić, Dučkić, Džida. Trener: Gomerac

ORIJENT 1919: Popović, Čanković (46 Fumić), Jergović, Andrić, Žeželj, Gerc, Iličić (81 Mioč), Weitzer (88 Čengić), Monjac, Mohorovičić, Vidas. Trener: Mikac