°C 8

[VIDEO] Sjajni Goričani posramili Hajduk na Poljudu!

20.08.2018.

Redakcija

 

Spektakularna, povijesna večer za velikogorički i turopoljski nogomet na Poljudu! Gorica je u četvrtom kolu HT Prve lige stigla do prve pobjede, i to na gostovanju u Splitu kod Hajduka, rezultatom 0:2, golovima Miye i Zwolinskog, još u prvom poluvremenu...

Pokazala je ekipa Sergeja Jakirovića i u prva tri kola kako je spremna za sve prvoligaške izazove, što je rezultatski naplatila tek protiv uzdrmanog Hajduka, koji je slabo krenuo u sezonu i prije nekoliko dana šokantno ispao iz Europe.

Goričani su se na katastrofalnom poljudskom travnjaku postavili hrabro, čvrsto i prije svega pametno. Čekali su svoju priliku, koja je jednostavno protiv ovakvog suparnika morala doći.

Mreža domaćih zatresla se već u 13. minuti, no, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Međutim, u 27. minuti Gorica je krenula u pobjednički pohod. Miya je iskoristio sjajno proigravanje Zwolinskog, ali i neodlučnost i zbunjenost obrane Hajduka. Prevario je svoje čuvare i sigurno matirao vratara Posavca.

Nije se trebalo čekati i na drugi pogodak. Jairo je u 39. minuti srušio Atiemwena u svom kaznenom prostoru, a Zwolinski je preciznim udarcem s bijele točke postavio, kako se na kraju ispostavilo, konačni rezultat.

Poljak je zgoditak proslavio podizanjem dresa s brojem 6 u znak podrške sunarodnjaku Michalu Maslowskom, koji je nedavno operirao koljeno i njegov povratak na travnjak očekuje se tek za nekoliko mjeseci. 

Igrači domaćeg sastava zvižducima su ispraćeni na predah, ali nije se puno toga promijenilo na Poljudu niti u nastavku susreta, iako se mora priznati kako je Hajduk ipak bio puno opasniji.

Dobre prilike imali su Gyurcso i Palaversa, Jurić je pogodio okvir gola, dok se ponovno sjajnim intervencijama iskazao i vratar Kahlina. U 83. minuti kapetan Čagalj je u posljednji trenutak reagirao ispred Saida, a izbijena lopta srećom od vratnice završava u rukama čuvara mreže Gorice.

Vrlo lako je i Gorica mogla do trećeg gola, Zwolinski je zapucao nekoliko dobrih prilika, dok je Atiemwen u 85. minuti pogodio vratnicu.

Navijači Hajduka izgubili su živce u 70. minuti, kad je zbog baklji bačenih na teren susret prekinut na nekoliko minuta, dok je nervozu Splićana potvrdio Said Said, koji je u sudačkoj nadoknadi udarcem glavom u glavu Kahline zasluženo zaradio izravni crveni karton.

Goričani su izgleda naučili lekciju nakon utakmica sa Slaven Belupom i Interom, ekipa je zadržala koncentraciju i nije dozvolila protivniku da se u finišu susreta vrati iz ponora.

Veliko i zasluženo slavlje nastavilo se i u gostujućoj svlačionici poljudske 'ljepotice'.

 

Nakon četiri kola Gorica ima četiri boda, dok je Hajduk ostao na dva, blizu samog dna ljestvice. U idućem kolu na Gradski stadion u Velikoj Gorici dolazi Rudeš, u subotu 25. kolovoza.

 

HT Prva liga, 4. kolo:
HNK Hajduk - HNK Gorica 0:2 (0:2)
Strijelci: Miya 27', Zwolinski 39' (P)

HNK Hajduk: Posavec, Mikulić, Hamza (Jurić 46'), Ivanovski (Gyurcho 46') Palavresa (Šego 58'), Juranović, Jairo, Said, Vučur, Fomitschow, Jradi. Trener Željko Kopić (Ljubić, Lopez, Delić, Filip)

HNK Gorica: Kahlina - Mchedlishvili, Čagalj, Jovičić, Špičić - Suk, Maloča (Žutić 94'), Dvorneković (Aršakjan 77') - Atiemwen, Miya (Musa Muhammed 84') - Zwolinski. Trener: Sergej Jakirović (Veriga, Čabraja, Krizmanić, Lovrić)

HT Prva liga:
1. Rijeka 4 3 1 0 10
2. Lokomotiva 4 3 1 0 10
3. Dinamo Zagreb 4 3 1 0 10
4. Osijek 4 3 0 1 9
5. HNK Gorica 4 1 1 2 4
6. Inter Zaprešić 3 1 0 2 3
7. Slaven Belupo 3 0 2 1 2
8. Hajduk 4 0 2 2 2
9. Rudeš 4 0 1 3 1
10. Istra 1961 4 0 1 3 1