°C 6

[VIDEO] Postonjski spektakularno zabio, Osijek na kraju slavio: Bilo je turbulentno...

27.05.2019.

Damir Žbulj

Dobro su se preznojili navijači Osijeka, koji su na kraju sezone ipak izborili Europu, no, spektakularan dalekometni pogodak Igor Postonjskog u 15. minuti i vodstvo Goričana kod Lokomotive donijeli su im dramu u prvom poluvremenu...

Rezultat je tri minute prije odlaska na predah poravnao Ukrajinac Lopa, fantastično izvedenim slobodnim udarcem, dok su domaći u nastavku ipak uspjeli slomiti otpor zaprešićke momčadi, koja je u Osijeku odigrala rasterećeno, bez rezultatskog pritiska, što se odmah pozitivno odrazilo na njenu izvedbu na travnjaku.

Bijelo-plavi su poslije samo pet minuta igra u nastavku u potpunosti okrenuli rezultat, lijepu akciju realizirao je Pilj, dok je 'točku na i' ovoj atraktivnoj nogometnoj večeri u Gradskom vrtu stavio Petar Bočkaj. Ušao je u igru u završnici dvoboja i šest minuta prije kraja novim fantastičnim zgoditkom osigurao Osječanima treće mjesto na kraju HT Prve lige i konačnih 3:1 na semaforu.

"Stigli smo u Osijek neopterećeni, igrati nogomet. Pokazali smo u jako dobrom izdanju u prvom poluvremenu. Vidjelo se da je domaćin pod pritiskom u otvaranju utakmice, ali su u drugom poluvremenu malo pojačali ritam, publika ih je dignula i na kraju je Osijek zasluženo pobijedio," rekao je pomoćni trener Žutih Branko Lađević.

U konačnici, Inter je sezonu zaključio na osmoj poziciji s 31 osvojenim bodom, šest više od Istre 1961 koja ide u dodatne kvalifikacije, ali i šest manje od sedme pozicije i Slaven Belupa. Dva kola prije kraja osiguran je opstanak, ekipa Samira Toplaka stigla je i do polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, gdje je zaustavljena od budućeg osvajača Rabuzinovog sunca...

"Moramo biti zadovoljni. Osvojili smo dovoljan broj bodova za ostanak. Bilo je turbulentno, bilo je velikih oscilacija, ali s obzirom na odlaske i dolaske igrača, veliki 'protok' u svlačionici, moglo se to očekivati. To je naša realnost," zaključio je Lađević.

Odmor od HT Prve lige neće biti prevelik...

Pripreme za novu sezonu počinju već sredinom lipnja.

NK Inter Zaprešić: Matković - Haramustek, Buljat (Nekić 82'), J. Čeliković, Valentić, Postonjski (Ljubić 62'), Muhar, Rak (Mi. Benčić 77'), Conev, Čulina, Serderov. Na klupi: Kelava, Luštica, Šlogar i Ljubić. Trener Samir Toplak.