°C 7

[VIDEO] Goričani potopili Osijek: Ndiaye i Miya osigurali prvo slavlje

28.07.2019.

Damir Žbulj

U drugom kolu HT Prve lige Gorica je na svom travnjaku u potpunosti nadigrala Osijek i na kraju zasluženo slavila s 3:1 (1:0).

Cherif Ndiaye bio je dvostruki strijelac, jedan gol dodao je povratnik u sastav Farouk Miya, dok je poraz gostiju na ulasku u sudačku nadoknadu tek ublažio Mirko Marić.

Kiša koja je padala gotovo čitav dan prestala je neposredno pred početak dvoboja, ali je u potpunosti natopila travnjak i dvoboj je odigran na granici regularnosti.

Osječani su u Veliku Goricu došli tek odraditi utakmicu, Dino Skender je u potpunosti promijenio početnu postavu iz Bugarske od prije nekoliko dana, zaigrao s rezervnim sastavom, čuvajući igrače za uzvrat drugog kola kvalifikacija Europske lige u četvrtak u Gradskom vrtu protiv sofijskog CSKA, kad će Bijelo-plavi pokušati nadoknaditi minimalni zaostatak.

Velikogorički 'eksperiment' se gostima iz Slavonije obio u glavu i na travnjaku i nisu zaslužili ništa više od uvjerljivog poraza.

Trener Gorice Sergej Jakirović imao je pak na raspolaganju puno jači sastav u odnosu na remi s Interom iz prvog kola. U početnu postavu vratili su se Čabraja, Lovrić i Miya, što se od prve minute i vidjelo na travnjaku. Gorica je bila puno opasnija i konkretnija i već je nakon desetak minuta mogla biti u prednosti, ali je Ndiaye glavom iz neposredne blizine loptu poslao preko vratnice, umjesto da ju zakuca u mrežu.

Osijek je imao nekoliko solidnih pokušaja, ali niti blizu nije bio po prilikama koje su imali Goričani.

Sve se posložilo u 35. minuti dvoboja, kad je Lovrić sjajnom loptom proigrao Ndiayea, koji je poput 'brzog vlaka' probio obranu Osijeka i majstorski svladao istrčalog Matkovića.

Pet minuta kasnije Osječani su u istoj akciji zaradili dva žuta kartona, sudac Vučković je dva puta puštao prednost, Miya je na kraju s desnog krila vrhunski na drugoj strani pronašao Lovrića, koji je odlučio poentirati, iako je možda mogao i proigrati nekog od suigrača. Ne kraju samo korner poslije vrlo izgledne šanse.

Što Gorica nije napravila u prvom poluvremenu, dovršila je u nastavku, slomivši otpor suparnika već u otvaranju drugog dijela. Dvorneković je projurio po desnoj strani, odlično ubacio i Miya je na najbolji mogući način proslavio svoj povratak u sastav, nakon sjajnih partija u dresu Ugande na Afričkom kupu nacija.

Sve je bilo odlučeno 15-ak minuta prije kraja. Ovaj put je Lovrić projurio po lijevoj strani i savršeno u kaznenom prostoru ponovno uposlio Senegalca Ndiayea, koji još jednom razveseljava okupljene navijačei u finišu dvoboja na izlasku iz igre dobiva zaslužene ovacije. 

Osječani su počasni pogodak dali iz velike gužve u kaznenom prostoru domaćih, Mirko Marić našao se na pravom mjestu i spretno loptu smjestio u mrežu Kahline.

Jakirović je na teren poslao i oporavljenog Joeya Suka, debitirao je nizozemski stoper Steenvoorden, a Goričani će još povratkom Zwolinskog ponovno biti izuzetno neugodni i opasni za sve suparnike, bez obzira tko stajao s druge strane terena. 

Iako su početak godišnjih odmora i loše nedjeljno vrijeme u Velikoj Gorici utjecali na posjetu dvoboja s Osijekom, opet se na tribinama Gradskog stadiona okupilo više od 1200 gledatelja, koji su imali priliku uživati u još jednoj sjajnoj partiji svojih ljubimaca.

Prije početka utakmica održana je minuta šutnje za tragično preminulog vatrogasca Ivana Galekovića, čime se Gorica još jednom oprostila od svog heroja.

Goricu već u idućem kolu čeka novi veliki prvoligaški ispit, u petak od 20 sati na Maksimiru protiv Dinama, koji u utorak na svom terenu igra uzvratni dvoboj drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

HNK GORICA: Kahlina, Musa, Jovičić, Čelić, Čabraja, Marina, Miya (Suk 72'), Dvorneković (Mathieu 65'), Maslowski, Lovrić, Ndiaye (Steenvoorden 88'). Na klupi: Čović, Ljubisavljević, Babec, Krizmanić, Čepo i Špičić. 

(Foto: Marko Prpic/PIXSELL)