°C 6

Velimiru Šandoru svjetska bronca

19.07.2017.

Igor

Velimir Šandor u bacanju diska, kategorije F52 atletičara s tetraplegijom, s daljinom od 17,95 metara zauzeo je treće mjesto Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u Londonu. Za Šandora je ovo peta uzastopna osvojena medalja, a ovom broncom ponovio je uspjeh od prije dvije godine kada je također bio brončani. 

-Nisam zadovoljan daljinom koju sam danas ostvario, no nekada te treba i Fortuna nagraditi da imaš malo sportske sreće tako da sam došao do svoje pete zaredom svjetske medalje. Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama još više i napornije raditi da to ostvarim. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena. Ovu medalju posvećujem svom treneru Ivanu Čengiću, roditeljima i svim onima koji su vjerovali u mene- zaključio je Šandor.

Velimirov uspjeh time je veći, jer je dan prije nastupa doživio nezgodu prilikom povratka s treninga kada je zbog nepažnje vozača kombija prilikom naglog kočenja ispao iz kolica lakše se povrijedivši.

Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Brazilac Andrea Rocha bacivši disk na daljinu od 23,80 metara. Srebro je otišlo Latvijcu Aigarsu Apinisu kojemu je disk doletio na 21,95 metara .