°C 9

Veliki preokret i slavlje Goričana u dramatičnom otvaranju nove sezone

22.09.2019.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice idealno su otvorili novu sezonu, domaćom pobjedom u Gradskoj sportskoj dvorani nad jakom ekipom Poreča, koja je već u natjecateljskom ritmu, jer je preko nizozemskog Volendama izborila drugo pretkolo EHF Kupa i dvoboj s francuskim PAUC Handball Aix en Provence.

Goričani su znali kakav ih suparnik očekuje, dobro su se pripremili, a prvi ispit je ekipa Andrije Nikolića položila s odličnom ocjenom i vrijednom pobjedom rezultatom 28:27 (14:14).

Gosti su puno bolje otvorili dvoboj i napravili početnu prednost koja je do 20. minute narasla na pet golova prednosti (6:11). Obrana nije pronalazila rješenja, uskoro je na semaforu bilo i 7:12, ali su igrači Gorice tada furioznom završnicom prvog dijela uspjeli golovima Ereša, Šafranka i Ćavara do predaha uhvatiti priključak, čak i povesti, a u drugih 30 minuta ulazi se s 14:14.

Porečani i početkom nastavka kontroliraju dvoboj, stalno drže prednost od jednog ili dva pogotka, no, sredinom drugog dijela Gorica ponovno dolazi do daha, okreće rezultat u svoju korist i u zanimljivoj završnici preko Laljeka, Ćavara, Ereša, Ljubića i Šafranka dolazi do zasluženog slavlja. Više od dvije minute prije kraja Šafranko zabija za +2 (28:26), ali su gosti do kraja uspjeli zabiti tek jedan gol.

U posljednjoj minuti isključen je Ceković, Poreč je imao priliku za izjednačenje, ali Radaković pogađa stativu, na veliku radost domaćih igrača i navijača,

Tomislav Sladoljev je na kraju upisao deset obrana.

Napad Gorice predvodio je Ćavar sa šest pogodaka, uz slabiju realizaciju (6/12), od čega su tri bila s linije sedam metara (3/3). Ereš i Laljek su precizni bili po četiri puta svaki (4/6), dok su tri dodali Ceković (3/5), Ljubić (3/5), Šafranko (3/5) i Vrdoljak (3/6). U listu strijelaca upisao se još i Žarković (2/3), a u ekipi su za ovaj dvoboj bili još vratar Purić, Negran, Vrbić, Gal, Kraljević, Šalić i Goričanec.

U redovima poraženih bolji od ostalih bili su Marin Sakić sa šest golova i vratar Subotić sa čak 16 uspješnih intervencija. 

U preostalim susretima Paket 24 Premijer lige Dubrava je s 32:29 dobila Sesvete, Spačva je u Vinkovcima bila bolja od Zameta 31:24, novi premijerligaš Bjelovar je minimalno slavio u Varaždinu 23:24, a Dubrovnik i Umag su odigrali bez pobjednika 27:27.

U idućem kolu Goričani gostuju u Umagu.