°C 14

Valentina i Domagoj Pereglin potvrdili svjetsku dominaciju u svojoj Dubravi!

09.12.2019.

Damir Žbulj

Valentina i Domagoj Pereglin savršeno su zaključili finale Svjetskog kupa u samostrelu održano u njihovoj Dubravi.

Bio je to spektakl dostojan završnice, a Valentina i Domagoju su na domaćem terenu i pred svojim navijačima u svoje vitrine pospremili i male i velike Kristalne globuse!

U ŠD Dubrava, u disciplini 'field', Valentina Pereglin je uvjerljivo prošla kvalifikacije, dok je u polufinalu bila bolja od Ruskinje Kočetove, a u finalu od reprezentativne kolegice Mihaele Oborovečke iz SD Veliko Trgovišće s 5-1.

Domagoj Pereglin je finale izborio 4:0 pobjedom nad klupskim kolegom Oliverom Morfadinaom, dok je mali i veliki Kristalni globus zaslužio 6:0 slavljem nad Rusom Popovom.

Organizatori ovog svjetskog sportskog spektakla u Zagrebačkoj županiji bili su Općina Dubrava i Streljačko društvo Dubrava 1094 iz kojeg dolazi i trofejna obitelj Pereglin s preko stotinu osvojenih medalja u samostrelu.

"Mali postaju veliki, to su najbolje riječi koje opisuju ovo događanje. Mala općina dobila je domaćinstvo Svjetskoga kupa, a naši najbolji natjecatelji u samostrelu priliku da budu najbolji na svome terenu, pred svojom publikom. Kada je riječ o samostrelu, Hrvatska je u svjetskome vrhu, na čemu prije svega treba zahvaliti obitelji Pereglin. Ovoj obitelji samostrel nije samo sport, nego i dio života. Uvjeren sam da je ovo još jedna kruna u njihovoj impresivnoj sportskoj karijeri“, poručio je na župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Radostan zbog domaćinstva Svjetskoga kupa bio je i načelnik općine Dubrave Tomislav Okroša: "Ovo natjecanje puno znači i Županiji i nama Dubravcima. Ponosni smo što imamo najbolje strijelce na svijetu!"