°C 10

Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih

28.06.2019.

Damir Žbulj

U finskom paraolimpijskom trening centru Pajulahti svečano su otvorene četvrte Europske igre mladih sportaša invaliditetom, koje će trajati do 2. srpnja.

Atletičar Dominik Počekal, član velikogoričkog USPON-a, bio je hrvatski stjegonoša naceremoniji otvaranja. 

U Finskoj je i stolnotenisačica USPON-a Marija Martinović, a Matej Petrlić iz Lukavca, član zagrebačkog Natatora nastupa u plivanju, uz još 18 naših natjecateljica i natjecatelja u boćanju, plivanju, stolnom tenisu, atletici i judu.

Ratko Kovačić predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora je istaknuo: “Stalni razvoj Igara nas u Europskom paraolimpijskom odboru i mene kao predsjednika čini vrlo ponosnima jer dokazuje ispravnost i značaj naše vizije razvoja sporta za mlade s invaliditetom“, naglasio je Kovačić te dodao: “Posebno sam sretan što će na ovim igrama nastupiti više od 400 sportaša i više od 200 članova timova iz 23 europske nacije što znači da će ove igre u Finskoj biti najveće do sada!“

Bit će to spektakl paraolimpizma na kojima će nastupiti najbolji europski mladi sportaši s invaliditetom starosti od 13 do 23 godine.

European Para Youth Games - REZULTATI

Galerija slika

Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih Usponovac Dominik Počekal nosio zastavu na otvaranju Europskih igara mladih