°C 9

Uskoro međunarodna biciklistička utrka u Samoboru

21.05.2018.

Vana Pocrnjić

 U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec održava se međunarodna brdska biciklistička utrka XCO Samobor, očekuje se preko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju.

Također, utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, te se boduje za Kup Hrvatske i Slovenije. Primjer je to ne samo kvalitetne sportske manifestacije već i odličnog turističko – sportskog projekta. Staza 25. izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju.

Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan "balvan" spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Uz ove atraktivne spusteve, ne možemo ne spomenuti da utrka prolazi nekim od najljepših dijelova Samobora – glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, stari grad, Samoborski muzej... dok natjecatelje očekuje i bogat nagradni fond.

Utrka se od svojih početaka, 1994., do danas održavala na četiri različite staze: uz najatraktivniju aktualnu stazu, ranijih se godina održavala u Park šumi Stražnik, te u Otruševcu dok su prva njezina izdanja održana na stazi u blizini Planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu.

(Foto: Grad Samobor)

Galerija slika

Uskoro međunarodna biciklistička utrka u Samoboru Uskoro međunarodna biciklistička utrka u Samoboru Uskoro međunarodna biciklistička utrka u Samoboru Uskoro međunarodna biciklistička utrka u Samoboru