°C 9

Turopoljac Brozović rekorder Svjetskog prvenstva

13.07.2018.

Redakcija

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je veličanstven uspjeh te je zasluženo izborila veliko finale Svjetskog prvenstva u Rusiji! Povijesni je to rezultat za naš hrvatski sport, točno 20 godina nakon osvajanja legendarne bronce u Francuskoj!

Vatreni su nadigrali Engleze, ali su pobjednički gol za 2:1 (0:1, 1:1) zabili tek produžetku. Perišić je u 109. minuti jednu odbijenu loptu, nakon ubačaja Pivarića, glavom spustio prema Mandžukiću, koji hladnokrvno matira engleskog vratara i donosi Hrvatskoj slavlje!

Englezi su rano stigli do vodstva, već u petoj minuti Trippier je sjajno izveo slobodni udarac i pogodio Subašićeve rašlje. Međutim, ponovno se Dalićevi izabranici nisu predavali, baš kao i u utakmicama S Dancima i Rusima.

Vrsaljko je u 68. minuti uspio ubaciti za Perišića, koji atraktivno reagira ispred svog čuvara i majstorski šalje loptu u mrežu za toliko željeno izjednačenje. Svi su dali svoj doprinos, ne smije se zaboraviti niti Vrsaljkovo spašavanje na gol-liniji...

Cijela ekipa odigrala je savršenu utakmicu, koja će ostati zapisana u povijesnim nogometnim knjigama, kao i u srcima svih navijača koji su zdušno bodrili našu reprezentaciju. 

BROZOVIĆ REKORDER

Jedan od heroja velikog slavlja ponovno je bio Marcelo Brozović iz Okuja pored Velike Gorice, koji je ponovno zaigrao u početnoj postavi te je srušio rekord Svjetskog prvenstva! 'Čuvao je leđa' Luki Modriću i Ivanu Rakitiću, a tijekom 120 minuta ovog dvoboja pretrčao je nevjerojatnih 16 kilometara i 339 metara, najviše od svih igrača u jednoj utakmici ove godine u Rusiji, dva kilometra više od bilo kojeg drugog našeg reprezentativca.

EpicBrozo je još jednom demonstrirao svoje veliko srce, borbenost i želju, ali i svjetsku klasu! Bio je neumoran, izuzetno pouzdan te je još jednom pokazao kako se brane boje Lijepe naše!

Imao je 97 dodira s loptom, 88 posto uspješnih dodavanja (76/86), od čega su duge lopte bile 11/13. Stvorio je tri šanse, imao je tri udarca, od čega je jedan bio posebno opasan za Engleze.

Upisao je pet osvojenih lopti, četiri 'čišćenja' i tri dobivena zračna dvoboja. Ipak, junaci ove pobjede su svi reprezentativci i stručni stožer predvođen Zlatkom Dalićem, Draženom Ladićem i Ivicom Olićem.

Bravo, Mario Mandžukić i Ivan Perišić, bravo Danijel Subašić, Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Ivan Strinić, Marcelo Brozović, Ivan Rakitić, Ante Rebić i Luka Modrić! Bravo, Josip Pivarić, Milan Badelj, Andrej Kramarić i Vedran Ćorluka! Bravo i Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Dominik Livaković, Tin Jedvaj, Duje Ćaleta-Car, Filip Bradarić i Marko Pjaca! Svi su oni jedna velika obitelj, zajedno s navijačima koji ih prate po Rusiji i onima koji navijaju diljem Lijepe naše, Europe i čitavog svijeta!

Bravo, Hrvatska!

Finale s Francuzima se igra u nedjelju 15. srpnja na istom moskovskom stadionu Lužnjiki s početkom u 17 sati po našem vremenu.

 (Foto: Facebook i Instagram)